Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
September/16/2012

Amai részben a negyedik protokollról, a Szabad Áramlás Protokollról szeretnék írni. Ez egy kissé összetettebb protokoll, mely a szabad energiaáramlást segíti és teszi lehetővé. A legfőbb sajátossága az, hogy ahelyett, hogy egyetlen adott ráhangoló álítással dolgoznánk, inkább hagyjuk, hogy az állítás fejlősjön és változzon a saját jogán lépésről-lépésre.

Ha nem igazán tudunk pontosan beazonosítani egy problémát, vagy éppen nem igazán értjük meg azt, akkor itt az ideje kipróbálni ezt a protokollt. Ezenkívül ha egy problémával kapcsolatban általános feszültséget vagy stresszt érzünk a szervezetünkben, akkor is kiválló ez a módszer. Ez a módszer egyszerre vonja be a testet, elmét és lelket és segít tudatosítani magunkban az energia áramlását, az érzelmeinket, az azokkal kapcsolatos testi érzékleteket és ezen keresztül magunkat is sokkal inkább megérthetjük tudatosabb szinten is.

Vegyünk például valakit, aki gyakran szomorú, vagy éppen jelenleg is szomorú és nem igazán tudja, miért. Első lépésként a Szív Gyógyító Pozícióba helyezzük a kezünket -azaz helyezzük mind a két kezünket a tenyerünkkel a mellkasunk közepére és lélegezzünk be és ki jó mélyen egymás után háromszor- és utána kimondjuk azt, amiről úgy érezzük, hogy a lehetséges probléma vagy az azzal kapcsolatos érzések. Pl. Péter valóban nagyon kihoz a sodromból.
Ezután ahelyett, hogy végigkopogtatnánk az egész kört ennek az emlékeztető mondatával, inkább hagyjuk, hogy szabadon feljöjjön az, ami belül van és kimondjuk azt, amit a pillanat diktál. Péter annyira idióta. Mindig őrületbe kerget. Nem bírom elviselni kirohanás nélkül…
Majd amikor úgy érezzük a kör végén a fejtetőn, hogy készek vagyunk továbbhaladni, akkor kezdhetünk egy másik állítást, amelyből kiindulva a test pontjain újabb emlékeztető mondatok fakadhatnak. Figyeljünk arra, hogy lélegezzünk jó mélyen ki és be, hogy a felszabaduló eenergiákat szabadjára engedhessük.
Adj magadnak teret, időt, légy magaddal türelmes és ne ítélj meg egyetlen az ajkadra tóluló mondatot vagy állítást sem. Ne feledd, nem hallja senki, csak Te magad! Nem kell szégyenkezned, sőt el sem kell árulnod soha senkinek… vess úgy, mint egy játékot, egy szerepjátékot, ha úgy tetszik… mi lenne, ha kimenőt adnék a felettes énemnek és szabadjára engedném az érzéseimet ítélkezés nélkül?!
Ne felejtsd el, hogy ez pszichoterápia, de nagyon erőteljesen és hatásosan szabadítja fel a szervezetben blokkolódott energiát és segít továbblépni a pozitívabb érzések, a problémág megoldása és az egész-ség felé.

Jó kopogtatást!


One Response

Leave a Reply