Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
September/23/2012

EFT Proxy, azaz Helyettesítő Kopogtató Protokoll
Ebben a protokollban az a szenzációs, hogy nagyon gyakran használják a világ minden részén, mert segíthetünk vele másoknak, a szeretteinknek, barátainknak… kisgyermekeknek, öregeknek vagy tudatuknál nem lévőknek, tőlünk földrajzilag távol lévőknek.
Még álatokon és növényeken is sokan és nagy sikerrel használják ezt a technikát. Az a szép benne, hogy nem sérthetjük meg vele mások szabad akaratát, nem kényszeríthetünk rájuk semmit, mert az Univerzum úgy épül fel, hogy a mi felajánlásunkat csak akkor fogadja el, ha az helyénvaló és egyezik a másik szabad akaratával. Ha ennek ellenére mégis felmerülne benned a kétség, hogy mi lenne ha… akkor kérj engedélyt, mondd el mit szeretnél, és ha egyetértésre találsz, akkor kezdj hozzá csak, vagy ha ez valamiért nem lehetséges, akkor tedd hozzá azt a bevezető mondatot, hogy ez a folyamat csak akkor hasson, ha az egyetértésre talál a másikban és megfelel az Ő szabad akaratának.

Nem csak egyszemélyre, hanem egy egész családra, közösségre, testületre, csapatra vagy éppen nemzetre is kopogtathatunk a segítségével.
És végül akár saját magunk egy múltbeli aspektusára, jövőbeli aspektusára, vagy saját magunk árnyékára “rossz/negatív oldalára” is használhatjuk, hiszen a múltbéli önmagunk már nem mi vagyunk, a jövő még nem történt meg, tehát azok még nem lehetünk, és a sötét oldalunk is csak részben felel meg nekünk.

Két módon kivitelezhető a proxy, vagy helyettesítő kopogtatás, Sylvia azt mutatja be a könyvébe, hogy ahelyett, hogy azt mondjuk: Félek a pókoktól…” azt mondjuk, hogy: Bob fél a pókoktól. De van egy másik lehetőség is, méghozzá az, hogy kopogtatás elején azt mondjuk: Most leteszem a saját személyiségem, most nem Mónika vagyok, hanem Bob. és ezután egyes szám első személyben kopogtatunk, mert ilyenkor sokszor erőteljesebben át tudjuk érezni a másik lelki és testi érzéseit. Ebben az esetben azonban nagyon fontos, hogy ne felejtsük el a kopogtatás végén lerakni a másik személyiségét és visszavenni a sajátunkat: Most leteszek mindent, ami Bob, és visszaveszem a saját személyiségem, újra mónika vagyok.

Az a csodálatos ebben a protokollban továbbá, hogy nem csak a másik problémájának tudjuk előremozdítani a megoldódását, de a másik személlyel kapcsolatos aggodalmainkat is letehetjük, és se magunkat, se pedig az Ő energiarendszerét nem mérgezzük vele többé.

Vagytegyük fel, hogy jövő héten egy nagyon fontos prezentációt kell tartanod, amelytől nagyon félsz. Kopogtass rá proxyval, arra az önmagadra, aki nyugodtan, logikusan és brilliánsan megoldja ezt a feladatot és nyugodtan kapcsold össze egy vizualizációs folyamattal is, melyben látod és a lehető legtöbb érzékeddel érzed, hogy fogadod a gratulációkat is a főnököd elismerő pillantásait.

Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert teljesen új univerzumokat nyithat meg az életünkben ez a technika.


Leave a Reply