Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.03.28

A múlt héten nem került be mantra a gyüjteménybe, mint láthattátok. A technika nagy úr, főleg ha ingadozó és instabil internetkapcsolat képében tűnik fel. Ezért úgy döntöttem, adok egy hetet magamnak és ennek a történésnek is és közben inkább más dolgokkal foglalkozom, minthogy folyamatos frusztrációként éljem meg az ismételt sikertelenséget. Ma reggel kis félelemmel a szívemben ültem le, vajon engedi-e a technika "ördöge", hogy írjak a blogomra. Nos, majd meglátjuk... A heti mantra ezért a félelmekkel kapcsolatos: Bár félek a félelmeimtől, most mégis kapcsolatot teremtek velük, kész vagyok arra, hogy átéljem őket és elengedjem őket az életemből. Minden nappal egyre több félelmemet semlegesítem és még teljesebbé válik az életem. Köszönöm!

2011-03-28 07:03:56

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.07.27.

Én magam vagyok a teljesség és a jóság, megvan bennem a tökéletes bölcsesség és feltételnélküli szeretet, és mikor a belső hangotkövetem, akkor mindezeket érvényre juttathatom! Béke!

2011-07-27 06:33:01
December/9/2012

A legutóbbi aktivitásom az oldalamon bizony nem múlt héten volt… de megvan ennek az oka. Eljött az év vége, az Advent ideje, ami arra ösztönöz – vagy legalábbis kellene, hogy ösztönözzön mindenkit, hogy egy kicsit befelé tekintsünk, befelé forduljunk és ne csak a külvilágot tartsuk szem előtt. Ez minden évre igaz, de most 2012-ben, szellemileg a döntés évében ez hatványozottan is igaz. Az elmúlt hetekben arra fordítottam az időm, hogy főleg befelé tekintsek, megértsem a lassan elmúló évet és számvetést végezzek. Történt sok szép, bőséges és sikeres dolog ebben az évben… voltak megtorpanások és hezitálások, akár kis visszalépések is… és váratlan fájdalmas történések, melyek alapjaiban rázták meg az én kis világomat és formálták át egész elkövetkező életemet.

Voltak a szívemben haragos érzések, melyeket le akarok tenni, hogy szabadon léphessek át az új esztendőbe, elkezdődtek utak, melyeket át kell gondolnom, hogy vajon kövessek-e és ha igen, vajon miként és lezárultak álmok és vágyak, amihez butaság és önkinzás lenne továbbra is ragaszkodni, hisz már idejét múltak. És vannak célok, vágyak és utak, amiket a jövőben akarok bejárni. Nem is olyan kis munka mindezt feldolgozni és időt és energiát adni ennek a folyamatnak.

Tehát már csak 22 nap és ránkköszönt egy újabb év, mert én tervezek 2013-al. Megkezdődött valami csodálatos és felemelő a világban, változnak az energiák, egyre többen találnak rá önmagukja, életcéljukra, Istenre, az energia terápiákta, az egészségesebb étkezésre stb. A folyamat elkezdődött, csupán annyit kell tennünk, hogy mindannyian hozzájárulunk azzal a kevéssel, amit mi tehetünk ezért.:)

Arra bátorítalak tehát, hogy ne csak a karácsonyi ajándékok, a fenyő fa, a szentesti menűhöz való hozzávalók beszerzése legyen az első, hagyj egy kis időt saját magadra is, hogy elcsendesedj, magadba nézz és várdd a válaszokat, amelyeket máshonnan úgy sem kaphatsz meg. És kopogtass: a stressz és a túlhasjszoltság kezelésére, egy kreatív karácsonyi ajándékért és a karácsony testi-lelki-szellemi megéléséért és a háláért, hogy megint van hol, mikor, kivel ünnepelni a szeretet csodáját. Próbáld ki csak néhány napra vagy hétre a megbocsátó, elnéző és nagylelkű hozzáállást és figyeld, ahogy csodák történnek veled és körülötted!

Csodálatos, szeretetben és megértésben gazdag adventi időszakot kívánok Mindenkinek!


Leave a Reply