Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
July/8/2011

Mostanában szinte mindenki életében felgyorsultak az események, mert a Föld rezgésszámának növekedésével az egyre nagyobb kihívások és egyre gyakoribb változások szinte törvényszerűek életünkben. Én magam egy elég nyugodt, biztonságra törekvő föld-jegyű nő vagyok, akinek a biztonság mindennél fontosabb ahhoz, hogy komfort zónájában maradjon, és régebben számomra a biztonság az állandósággal jelentett egyet.

Mikor lassan szinte napi programmá vált életemben az, hogy örlődtem, rágódtam és aggódtam az életemben jelenlévő változások miatt, végre rádöbbentem az ismétlődő helyzetek üzenetére.

Az egyetlen állandó dolog a világon a változás maga.

Még mi magunk is változunk, formálódunk… most nem a belső énről, a tökéletes, bölcs és tiszta Isteni részünkről beszélek… a többi testünkről: éteri, érzelmi és fizikai testünkről. Nem is olyan rég hallottam egy engem nagyon mélyen megérintő bölcsességet:

A járt útról csak a járatlan/ismeretlen útért érdemes letérni.

Eleinte bár az eszemmel felfogtam ezt, de a szívemmel nem értettem meg. Csupám, mikor felidéztem számos olyan eseményt az életem folyamán, mikor leléptem a jól kitaposott ösvényről, valami új és teljesen ismeretlen felfedezésére, akkor megértettem, hogy ezek az alkalmak hozták el az életembe a legcsodálatosabb embereket, ismereteket, érzelmeket és megtapasztalásokat.

Bár még mindig nem könnyű számomra, mégis magamhoz akarom ölelni az ismeretlent azzal az ős-bizalommal, mely állandóan tudatja velem:

Bármi történjék is éppen az életemben, én MINDIG biztonságban és a számomra legjobb helyen vagyok…csupán követnem kell az intuíciómat!

Ebben szeretnék segíteni Neked a következő kopogtató forgatókönyvvel:

Alapállítás/ráhangolódás

Mialatt a karate ütés ponton kopogtatsz bármely kezeddel, ismételd ezeket a mondatokat hangosan (de le is cserélheted a szavakat magadra vonatkoztatva).

“Bár félek a változástól, mert nem tudom, mit hoz nekem, a jelenlegi életem legalább ismerem, mégis szeretem és elfogadom magam így is.”

“Bár félek attól, hogy megváltoztassak dolgokat az életemben, mert mi lesz, ha ezzel magamnak vagy másoknak fájdalmat vagy gondot okozok, most mégis úgy döntök, hogy nyitott vagyok arra, hogy a változás akár jót is hozhat nekem és mindenki másnak, és biztonságos is lehet.”

“Bár félek attól, hogy én magam változzak és megváltozzak, mert mi lesz, ha elveszítem vagy feladom önmagam, de kész vagyok elfogadni azt, hogy az Isteni részem tökéletes és változatlan módon MINDIG velem van és marad, így valójában nem is olyan kockázatos változtatni.”

SZÖ: Félek a változástól.

SZSZ: Félek attól, hogy ismeretlen terepre merészkedjek.

SZA: Pedig szeretnék változtatni az életemen.

O: De ezt, ami most van, legalább jól ismerem.

Á: Mégha nem is tesz mindig boldoggá, ami van.

KCS: De erre már felkészültem!

KA: Mi van, ha nem vagyok elég erős a változáshoz?

F: Mi van, ha meghátrálok és nem tudom végigvinni?

SZÖ: Mi van, ha bántom vele magam?

SZSZ: Mi van, ha megbántok vele másokat?

SZA: Mi van, ha így sem leszek boldog és elégedett, a változás után sem?

O: Pedig egy csomó időt és energiát pazaroltam rá?

Á: És közben megharagítok másokat?

KCS: Vagy megharagszom saját magamra?

KA: És mi van, ha kudarcot vallok?

F: Annyira tartok az ismeretlentől, mert nem biztos, hogy képes leszek befogadni és irányítani.

MÉLY LÉLEGZET!

SZÖ: De hát minden és mindenki változik.

SZSZ: Ez elkerülhetetlen.

SZA: Mi lenne, ha harc helyett megadnám magam a változásnak?

O: Sőt akár formálhatnám, alakíthatnám a változást.

Á: Hiszen biztonságban vagyok!

KCS: Mindig olyan kihívásokat kapok, melyekhez van elég erőm.

KA: Mindig támogatnak Fentről.

F: És a bennem élő Isteni is segít nekem a megérzéseimen keresztül, így biztonságos változtatni és változni.

SZÖ: Megengedem magamnak és másoknak is a változást.

SZSZ: Izgalmas dolog változni.

SZA: A változás nagyon pozitív és örömteli dolog is lehet.

O: Nem kell ragaszkodnom és irányítanom.

Á: Elég, ha megélem a pillanatot és természetes módon változom.

KCS: A változás természetes és hasznos, mert előre visz az utamon.

KA: Felesleges másoktól tartanom, elég ha magamhoz és a változáshoz igazodom.

F: Hálás szívvel köszönöm, hogy ma is változtathatok és változhatok.

MÉLY LÉLEGZET!

Most pedig jöjjön egy ho’opponopo kör kicsit másként.

SZÖ: Sajnálom, hogy eddig féltem az újtól, a változástól!

SZSZ: Bocsáss meg, Univerzum, hogy eddig bozalmatlan voltam veled szemben!

SZA: Köszönöm, hogy mégis az ÉN oldalamon állsz…!

O: … és megmutatod nekem a kínálkozó lehetőségeket!

Á: Szeretlek Téged, ÉLETEM, minden változással eggyütt – válogatás nélkül!

KCS: Köszönöm, hogy vár rám jövő… és ezt a jövőt ÉN alakíthatom – bár még az irányítást is elengedhetem!

KA: Köszönöm, hogy most ennyire bizalomteljes lehetek és vagyok!

F: Hálás szívvel megköszönök minden változást, áldást és irányítást, melyet nap mint nap kapok!

MÉLY LÉLEGZET!

A Faster EFT-ből szoktam a kopogtatás végén kölcsön venni egy mozzanatot, mely nagyon jó érzéssel tölt el. Az egyik csuklómat átfogom a másik kezzemmel és általában becsukott szemmel, átélve az érzést azt mondom: BÉKE!

A kopogtatás után akár örömmel, színes vizualizációs gyakorlat keretén belül elképzelheted, hogy könnyedén befogadod és pozitív érzelmekkel éled meg a kívánt változást. A vizualizáció alatt és végén az agykontrollból ismert hüvelyk-, mutató- és középső uu összeérintésével (három ujj technika) fixálhatod ezt a pozitív benyomást, és bármikor előhívhatod, amikor szükségesnek érzed három ujjad összeérintésével.

Ha esetleg van egy bizonyos változással kapcsolatos félelmed (munkahely váltás, szakítás-válás, diéta-életmódváltás, politikai-gazdasági változások), akkor minél specifikusabb vagy a szóhasználatban és a megfogalmazásban, annál előbb érhetsz célt, és a feszültséget és az aggodalmat felcserélheted a jóleső várakozás, a remény és a bizalom érzéseire.

Ne feledd, CSAK A VÁLTOZÁS ÁLLANDÓ!

Jó kopogtatást!

Szeretettel,

Mónika