Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.03.28

A múlt héten nem került be mantra a gyüjteménybe, mint láthattátok. A technika nagy úr, főleg ha ingadozó és instabil internetkapcsolat képében tűnik fel. Ezért úgy döntöttem, adok egy hetet magamnak és ennek a történésnek is és közben inkább más dolgokkal foglalkozom, minthogy folyamatos frusztrációként éljem meg az ismételt sikertelenséget. Ma reggel kis félelemmel a szívemben ültem le, vajon engedi-e a technika "ördöge", hogy írjak a blogomra. Nos, majd meglátjuk... A heti mantra ezért a félelmekkel kapcsolatos: Bár félek a félelmeimtől, most mégis kapcsolatot teremtek velük, kész vagyok arra, hogy átéljem őket és elengedjem őket az életemből. Minden nappal egyre több félelmemet semlegesítem és még teljesebbé válik az életem. Köszönöm!

2011-03-28 07:03:56

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.07.27.

Én magam vagyok a teljesség és a jóság, megvan bennem a tökéletes bölcsesség és feltételnélküli szeretet, és mikor a belső hangotkövetem, akkor mindezeket érvényre juttathatom! Béke!

2011-07-27 06:33:01
October/10/2011

A nyár vége mozgalmasra sikeredett és ahogy nekikezdtünk az újabb őszi szezonnak, rádöbbentem, hogy a máskor természetes dolgok – az, hogy a weboldalammal foglalkozom, fordítok, és a munka mellett extra feladatokat vállalok – valahogy nem villanyoznak fel, mintha terhet jelentenének számomra, pedig olyan tevékenységekről van szó, melyeket szívem mélyéből szeretek. Próbáltam megérteni mi játszódik le bennem, és közben gyötört a bűntudat – még akkor is, ha egy jó könyvvel a kezemben lazítottam -, mert arra gondoltam, hogy most mást KELLENE csinálnom. Ez a kellene egy nagyon érdekes szó, mely hihetetlen mennyiségű bűntudatot és feszültséget képes belopni az életünkbe. Még azoknak az embereknek is szükségük van arra néha, hogy megtörjék a napi rutink, akik valóban szeretik és élvezik a feladataikat. Kilépni egy kicsit a rutinból, hogy aztán felfrissülve térjünk vissza.

Tehát elkezdtem kopogtatni az érzéseimen, feljöttek bennem gyermekkori és felnőttkori emlékképek, elvárások és kérdő tekintetek, amikor azt éreztem, hogy valamit meg KELLENE tennem, holott most valahogy nem megy szívből. Társadalmuk tele van elvárásokkal és mi már ideje korán megtanuljuk, hogy jó gyerekek, jó testvérek, jó tanulól stb. legyünk, még akkor is, ha ez csak egy maszk, vagy éppen nem ezt súgja az a belső hang.

Így az elmúlt hetekben “elhanyagoltam” az oldalt és más dolgokat is, és egyszerűen csak olvasgattam, sétálgattam vagy megnéztem egy jó filmet, ha volt egy kis időm… bűntudat nélkül, élvezve a pillanatot, mert száműztem a KELLENE programot a fejemből és a szívemből. Ma reggel pedig arra eszméltem, hogy nagyon hiányoznak ezek a kedves ténykedések és örömmel fogtam hozzájuk.

NE ENGEDDJÜK, HOGY A KELLENE, AZ ELVÁRÁSOK ELVEGYÉK TŐLÜNK A LOPOTT KIS PILLANATOK ÖRÖMÉT, ha már “loptunk” magunknak egy kis időt, élvezzük ki az utolsó cseppig!

Ebben szeretnék segíteni Neked a következő kopogtató forgatókönyvvel:

Alapállítás/ráhangolódás

Mialatt a karate ütés ponton kopogtatsz bármely kezeddel, ismételd ezeket a mondatokat hangosan (de le is cserélheted a szavakat magadra vonatkoztatva).

“Bár haszontalannak és lustának érzem magam, mert most csinálhatnék valami sokkal hasznosabbat is, mégis szeretem és elfogadom magam így is.”

“Bár annyi dolog van, amit meg kellene tennem, ami nekem és másoknak is fontos és hasznos lenne, és én mégis inkább lazítok kicsit, és azt teszem, ami örömet okoz ebben a pillanatban, mégis elfogadom az érzésiemet és megbocsátok magamnak értük.”

“Bár ott van az életemben az a sok nyomasztó KELLENE, és én meg is akarok felelni másoknak és magamnak, mégis nyitott vagyok arra a lehetőségre, hogy ha azt teszem, ami nekem örömet okoz, az mindenki számára jó lehet.”


SZÖ: Most éppen nem itt kellene lennem.

SZSZ: Most éppen dolgoznom kellene.

SZA: Valami hasznosat kellene tennem, ehelyett…

O: Annyi minden van a teendőim listáján.

Á: És mások számítanak rám .

KCS: Hiszen rám mindig lehet számítani!

KA: Hogyan hagyhatnám cserben őket?

F: Hogyan hagyhatnám cserben magamat?

SZÖ: Hiszen ettől jobb embernek érzem magam!

SZSZ: Attól, hogy jó és hasznos dolgokat teszek.

SZA: És ez fontos, hogy jó ember legyek.

O: Akit mások elfogadnak, szeretnek és értékesnek tartanak….

Á: De valóban ez tesz engem jóvá és értékessé?

KCS: Hogy mindig azt teszem, amit várnak tőlem és elvárok magamtól?

KA: Még akkor is, ha abban a pillanatban nem azt súgja a szívem?

F: Ezzel nem tagadom meg önmagam?

MÉLY LÉLEGZET!

SZÖ: Mi lenne, ha elfogadnám, hogy néha nem kell megfelelnem?

SZSZ: Elengedhetem magam és ebben nincs semmi rossz.

SZA: Elengedhetem az elvárásokat és lehetek önmagam.

O: Szabadon követhetem a szívemet, ha esetleg éppen más dolgom is lenne.

Á: Hogy utána feltöltődve visszatérjek az általam szeretett tevékenységekhez…

KCS: És újra teljesen át tudjam magam adni nekik.

KA: Mindenkinek szüksége van néha arra, hogy megtörje a napi rutint… nekem is!

F: És tudom, hogy így is marad időm minden igazán fontos dologra előbb vagy utóbb, mikor eljön az ideje.

SZÖ: Megengedem magamnak, hogy önmagam legyek.

SZSZ: Elengedhetem a magam és mások elvárásait.

SZA: Mert ha mindig a szívemre hallgatok….

O: akkor mindig a megfelelő úton járok, ami jó nekem és másoknak is.

Á: Elég, ha a szívemre hallgatok és mindig törekszem a jóra.

KCS: És kiélvezem a pillanat szépségét, bármit is csináljak éppen.

KA: Felesleges másoktól tartanom, elég ha magamra és a szívemre hallgatok és jelen vagyok a pillanatnak.

F: Hálás szívvel köszönöm, hogy ma is megélhetem az élet nyújtotta csodát minden cselekedetemben, legyen az munka vagy pihenés.

MÉLY LÉLEGZET!

Jó kopogtatást!

Szeretettel,

Mónika