Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
October/10/2011

A nyár vége mozgalmasra sikeredett és ahogy nekikezdtünk az újabb őszi szezonnak, rádöbbentem, hogy a máskor természetes dolgok – az, hogy a weboldalammal foglalkozom, fordítok, és a munka mellett extra feladatokat vállalok – valahogy nem villanyoznak fel, mintha terhet jelentenének számomra, pedig olyan tevékenységekről van szó, melyeket szívem mélyéből szeretek. Próbáltam megérteni mi játszódik le bennem, és közben gyötört a bűntudat – még akkor is, ha egy jó könyvvel a kezemben lazítottam -, mert arra gondoltam, hogy most mást KELLENE csinálnom. Ez a kellene egy nagyon érdekes szó, mely hihetetlen mennyiségű bűntudatot és feszültséget képes belopni az életünkbe. Még azoknak az embereknek is szükségük van arra néha, hogy megtörjék a napi rutink, akik valóban szeretik és élvezik a feladataikat. Kilépni egy kicsit a rutinból, hogy aztán felfrissülve térjünk vissza.

Tehát elkezdtem kopogtatni az érzéseimen, feljöttek bennem gyermekkori és felnőttkori emlékképek, elvárások és kérdő tekintetek, amikor azt éreztem, hogy valamit meg KELLENE tennem, holott most valahogy nem megy szívből. Társadalmuk tele van elvárásokkal és mi már ideje korán megtanuljuk, hogy jó gyerekek, jó testvérek, jó tanulól stb. legyünk, még akkor is, ha ez csak egy maszk, vagy éppen nem ezt súgja az a belső hang.

Így az elmúlt hetekben “elhanyagoltam” az oldalt és más dolgokat is, és egyszerűen csak olvasgattam, sétálgattam vagy megnéztem egy jó filmet, ha volt egy kis időm… bűntudat nélkül, élvezve a pillanatot, mert száműztem a KELLENE programot a fejemből és a szívemből. Ma reggel pedig arra eszméltem, hogy nagyon hiányoznak ezek a kedves ténykedések és örömmel fogtam hozzájuk.

NE ENGEDDJÜK, HOGY A KELLENE, AZ ELVÁRÁSOK ELVEGYÉK TŐLÜNK A LOPOTT KIS PILLANATOK ÖRÖMÉT, ha már “loptunk” magunknak egy kis időt, élvezzük ki az utolsó cseppig!

Ebben szeretnék segíteni Neked a következő kopogtató forgatókönyvvel:

Alapállítás/ráhangolódás

Mialatt a karate ütés ponton kopogtatsz bármely kezeddel, ismételd ezeket a mondatokat hangosan (de le is cserélheted a szavakat magadra vonatkoztatva).

“Bár haszontalannak és lustának érzem magam, mert most csinálhatnék valami sokkal hasznosabbat is, mégis szeretem és elfogadom magam így is.”

“Bár annyi dolog van, amit meg kellene tennem, ami nekem és másoknak is fontos és hasznos lenne, és én mégis inkább lazítok kicsit, és azt teszem, ami örömet okoz ebben a pillanatban, mégis elfogadom az érzésiemet és megbocsátok magamnak értük.”

“Bár ott van az életemben az a sok nyomasztó KELLENE, és én meg is akarok felelni másoknak és magamnak, mégis nyitott vagyok arra a lehetőségre, hogy ha azt teszem, ami nekem örömet okoz, az mindenki számára jó lehet.”


SZÖ: Most éppen nem itt kellene lennem.

SZSZ: Most éppen dolgoznom kellene.

SZA: Valami hasznosat kellene tennem, ehelyett…

O: Annyi minden van a teendőim listáján.

Á: És mások számítanak rám .

KCS: Hiszen rám mindig lehet számítani!

KA: Hogyan hagyhatnám cserben őket?

F: Hogyan hagyhatnám cserben magamat?

SZÖ: Hiszen ettől jobb embernek érzem magam!

SZSZ: Attól, hogy jó és hasznos dolgokat teszek.

SZA: És ez fontos, hogy jó ember legyek.

O: Akit mások elfogadnak, szeretnek és értékesnek tartanak….

Á: De valóban ez tesz engem jóvá és értékessé?

KCS: Hogy mindig azt teszem, amit várnak tőlem és elvárok magamtól?

KA: Még akkor is, ha abban a pillanatban nem azt súgja a szívem?

F: Ezzel nem tagadom meg önmagam?

MÉLY LÉLEGZET!

SZÖ: Mi lenne, ha elfogadnám, hogy néha nem kell megfelelnem?

SZSZ: Elengedhetem magam és ebben nincs semmi rossz.

SZA: Elengedhetem az elvárásokat és lehetek önmagam.

O: Szabadon követhetem a szívemet, ha esetleg éppen más dolgom is lenne.

Á: Hogy utána feltöltődve visszatérjek az általam szeretett tevékenységekhez…

KCS: És újra teljesen át tudjam magam adni nekik.

KA: Mindenkinek szüksége van néha arra, hogy megtörje a napi rutint… nekem is!

F: És tudom, hogy így is marad időm minden igazán fontos dologra előbb vagy utóbb, mikor eljön az ideje.

SZÖ: Megengedem magamnak, hogy önmagam legyek.

SZSZ: Elengedhetem a magam és mások elvárásait.

SZA: Mert ha mindig a szívemre hallgatok….

O: akkor mindig a megfelelő úton járok, ami jó nekem és másoknak is.

Á: Elég, ha a szívemre hallgatok és mindig törekszem a jóra.

KCS: És kiélvezem a pillanat szépségét, bármit is csináljak éppen.

KA: Felesleges másoktól tartanom, elég ha magamra és a szívemre hallgatok és jelen vagyok a pillanatnak.

F: Hálás szívvel köszönöm, hogy ma is megélhetem az élet nyújtotta csodát minden cselekedetemben, legyen az munka vagy pihenés.

MÉLY LÉLEGZET!

Jó kopogtatást!

Szeretettel,

Mónika