Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
February/19/2012

Feltettek Nekem egy kérdést a héten, hogyan lehetne orvosolni az anyagiakkal kapcsolatos aggodalmakat, mint példáúl azt, hogy nem tudjuk majd kifizetni a számláinkat vagy hogy az általunk kínált szolgáltatásra vagy termékre nem lesz elegendő vásárló/érdeklődő.

Egyik megoldás az, hogy abban a pillanatban, amikor felbukkan ez az aggodalom, azonnal kezeljük fizikai – vagy ha emberek közt vagy vagyunk – mentális EFT-vel (csak képzeljük el a kopogtatás folyamatát). Ha ez az aggodalom életünk állandó részévé válik, akkor természetesen ennél többet is kell tennünk. Üljünk le egy papírral és tollal a kezünkben és próbáljuk meg behatárolni az anyagi komfortzónánk alsó és felső határát: mi az, amit szegénységnek, jólétnek és gazdagságnak nevezünk, mi az a legkevesebb anyagi forrás, amit még el tudunk viselni aggodalmak nélkül, és mi az a felső határ, amit még hihetőnek tartunk. Ha ez megvan, akkor tudjuk, hogy mivel kell dolgoznunk.

Egy másik összetevője ennek az aggodalomnak az anyagiakkal kapcsolatos hitrendszerünk. Ha nem tudunk egy ilyen programot sem felszínre hozni, akkor segíthet a http://mudita.hu/2010/08/17/korlatozo-hiedelmek-es-negativ-programok/ alatt található letölthető pdf, melyben olyan hiedelmeket gyűjtöttem össze, melyek az anyagi helyzetünkért és a bőségünkért is felelősek. Amint be tudunk azonosítani egyet, hogy igen, ezt elhiszem, akkor kopogtassunk rajta, és segítségül idézzünk fel olyan specifikus helyzeteket, melyek ezt a hitet támogatják. Mikor sikerült semlegesítenünk, kopogtassunk be a helyére valami pozitívat: pl. Pénzből sosem lehet elég! – Pénzből mindig lehet több, mint elég, bőséges mennyiség az életemben!

Ha pedig egy adott problémakör aggaszt éppen, mint amit a bevezetőben írtam, hogy “Aggódom, hogy nem leszek képes kifizetni a számláimat!”

akkor első körben egyszerűen ismerd be, hogy ezzel a kihívással állsz szemben. “Bár aggódom, hogy nem leszek képes kifizetni a számláimat, mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam így is.”

Az ismétlő mondatok lehetnek ilyenek, mint: Félek, hogy nem leszek képes kifizetni a számláimat, félek attól hogy fizetésképtelenné válok, látom magam előtt az egyre gyűlő kifizetlen számlákat, mi van, ha kicsúszik alólam a talaj, mi van, ha elvesztek mindent, amiért eddig dolgoztam, mi lesz velem, ezek a kifizetetlen számlák, nem tudok fizetni, nem vagyok képes kifizetni őket, egyre rosszabb a gazdasági helyzet, nőnek az árak és az adók, de a bevételem sajnos nem

Ha sikerült egy 4-5 szintre lekopogtatni az aggodalmad, akkor jöhetnek a mi van ha kérdések: mi van ha nem leszek képes kifizetni őket, mi történhet velem, mi van ha nem lesz rá elég pénzem, mi van, ha csak gyűlnek majd a számlák, mi van ha mindig ki tudom őket fizetni, még ha kések is egy kicsit, mi van, ha mindig kapok elég pénzt a megfelelő helyen és megfelelő időben, mi van, ha megbízom az Univerzumben, hogy tudja mire van szükségem, mi van, ha bízom Istenben és magamban, mi van, ha mindig volt, van és lesz bőségesen elég számomra

Ha 2-3 közé érsz, jöhetnek a pozitív megerősítések: Kész vagyok elhinni, hogy mindig van és lesz elég számomra, eddig mindig sikerült kifizetnem a számláimat, miért ne sikerülne ezután is/néha nem sikerült kifizetnem őket, de az a múlt, a jelen más és itt vagyok a múlt elenére is, erős vagyok,hiszek Istenben és magamban, kész vagyok megteremteni a megfelelő anyagi helyzetet, emiben jól érzem magam, prosperálhatok most és a jövőben is, a bőség körülöttem van, csak ki kell nyújtanom érte a kezem, kész vagyok a bőségre, hálás vagyok a beköszöntő bőségemért.

Ezután egy ho’oponopo hála kör sem árthat, a négy szó ismételgetése kopogtatás közben nagy békét hozhat: Sajnálom, Bocsáss Meg, Köszönöm, Szeretlek.

Amit még megtehetsz: Készíts listát arról, amiben már most is bőséget élvezel: szeretet, barátok, élmények, munka stb. és adj érte hálát, tudatosítsd magadban, hogy már most is a bőség egy fajtájában élsz.

Ha történt már olyan, hogy nem sikerült kifizetni a számláidat, akkor döbbenj rá arra, hogy még mindig talpon vagy, még élsz és túlélted ezt az eseménytni,onnan csak felfele vezet az út. Ha még soha nem történt meg, ha ne tudtál volna fizetni – akár kis késéssel is – akkor tudatosítsd magadban, hogy ez még nem fordúlt elő, mindig megadták nekem, amire szükségem volt, miért változna ez meg. Próbálj specifikus szituációkat felidézni és azokon kopogtatni.

A fordítások között találhattok egy Több kliens bevonzása cimű kopogtató forgatókönyvet, http://mudita.hu/forditasok/eft-cikkek-es-vilagtalalkozok-anyagai/, amely segíthet abban is, hogy az általatok kínált termék vagy szolgáltatás még több érdeklődőt vonzon be hozzátok. Ennél a kopogtatásnál se a negatív lelkiállapotból induljatok ki teljesen, ha ez lehetséges, ha már egy vevő is van, tudatosítsátok magatokban, hogy TÖBB klienst szeretnétek bevonzani.

Mikor elértetek egy kellemes, komfortos lelki állapotot, a fül körüli kopogtatás segítségével 21 napig erősítsétek meg a beültetetett pozitív programot. Erről a technikáról is találhattok leírást a fordítások között.

Remélem, hogy sikerült néhány hasznos ötletet adnom a probléma megoldásával kapcsolatban!

Szeretettel,

Mónika