Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
June/9/2012

A legtöbben tartunk kicsit a változásoktól, az új kihívásoktól, vajon elegek leszünk-e hozzá, vajon hogyan fogunk rájuk reagálni és hogy jót hoznak-e nekünk vagy sem. Mindenki szeret a konfort zónájában tartózkodni, amiről tudja, hogy ismerős és biztonságos. Az egyik legalapvetőbb és legősibb ösztönünk a túlélés ösztöne, az hogy az élet körülményei a lehető legtámogatóbbak és legbiztonságosabbak legyenek a fennmaradásunkhoz. Amit mégiscsak tudnunk kell, hogy az ember – és az állatok meg a növények is, azaz minden élőlény – hihetetlenül és csodálatos módon képesek alkalmazkodni az új körülményekhez, mind szellemi, testi és lelki szinten is.

Sokszor, ha valami új dolog előtt állunk, aggodalom, félelem és kétséket kerítenek hatalmukba, hiszen amiben már vagyunk, azt legalább ismerjük, legyen az jó vagy akár rossz, hogy vajon az új mit hoz majd magával, talán még rosszabbat, mint amiben most vagyunk, vagy éppen kiderül, hogy nem vagyunk elég jók, nem vagyunk olyan jók, mint hittük. Szembesülni ezzel a ténynel mindig nehéz és csak az önmagunk iránt tanusított feltétlen szeretet és elfogadás képes ezt orvosolni. Ebben szeretnék segíteni a következő kopogtató forgatókönyvvel.

Alapállítás:

Bár félek a változástól, attól tartok, hogy a helyzet akár rosszra is fordulhat és nem az fog történni, amire vágyom és számítok, mégis mélységesen szeretem és teljesen elfogadom magam és az érzéseimet is.

Bár félek az új kihyvásoktól, bár vágyom arra, hogy végre meglépjem őket, fejlődjek és tovább haladjak, de mi lesz, ha nem vagyok elég jó és elbukom. Ha felégetem magam mögött a hidakat, akkor mi lesz, ha valami nem sikerül és nincs hova visszatérnem és két szék között a padlón kötök ki? Én mégis el akarom fogadni ezeket a kétségeket és félelmeket, ugyanúgy mint önmagamat is.

Bár kicsit tartok ettől a helyzettől és az új kihívásoktól általában véve, mert lehet, hogy nem vagyok olyan jó, mint hittem és egyébként is vannak rajtam kívül álló tényezők is, én mégis nyitott vagyok arra, hogyha követem a vágyaimat és hallgatok a szívemre, akkor úgyis kapok majd elég támogatást és erőt, amikor, ahol és ahogyan szükségem lesz rá.

SZÖ: Félek a változásoktól.

SZSZ: Mi lesz, ha most kilépek a jelenlegiből és felégetem a hidakat magam mögött, és mégsem jön be a tervem?

SZA: Hogyan fogom folytatni az életem?

O: Most legalább biztonságban vagyok.

Á: Ezt a helyzetet már ismerem.

KCS: Ehhez már vannak megoldási lehetőségeim, tudom hogyan kezeljem.

KA: De mi lesz velem ezek nélkül a jól ismert biztosító kötelek nélkül?

F: Majd lógok a semmiben és lezuhanhatok…semmi sem tart meg.

SZÖ: Kétségeim vannak, vajon lépjek, mozduljak-e?

SZSZ: Valóban kell nekem ez az egész?

SZA: Ki mondja, hogy lépnem kell?

O: Mi lenne, ha inkább a fenekemen maradnék?

Á: Bár vágyom a változásra, de mi lesz, ha akkor sem lesz jobb?

KCS: Akkor még rosszabb lesz, mert a remény is elvész.

KA: És csak egy csomó energiámba is időmbe kerülne az egész.

F: Van ennek így értelme?

SZÖ: De hát az élet folyamatosan változik.

SZSZ: Én sem maradhatok egy helyben.

SZA: Nem maradhatok le.

O: Később csak bánnám a gyávaságom, ha most nem kezdenék bele.

Á: Hiszen mi történhet?

KCS: A legrosszabb esetben nem járok elsőre sikerrel.

KA: De bármikor újra próbálkozhatom, vagy akár rádöbbenhetek, hogy másra vágyom.

F: Legalább nem lesz bennem az érzés, hogy mi lett volna…

SZÖ: Én minden tőlem telhetőt megtettem.

SZSZ: Más is elbukott már… a legsikeresebb embereknek a legnagyobb a hibaaránya.

SZA: A próbálkozások tanítanak bennünket.

O: Egyébként is büszke lehetek magamra, mert sokan neki se vágnának.

Á: Büszke vagyok a bátorságomra és a kalandvágyamra.

KCS: Büszke vagyok arra, hogy fejlődni akarok.

KA: Minden tőlem telhetőt megteszek, ennél többet más sem várhat el tőlem.

F: Mi lenne, ha adnék magamnak egy esélyt?

SZÖ: Mi lenne, ha belevágnék?

SZSZ: Nem kell a jövőben élnem, elég, ha megélem a pillanatot és a cselekedeteimet.

SZA: Elengedhetem az elvárásaimat.

O: Hiszen lehet, hogy valami sokkal jobbat kapok, mint amit reméltem.

Á: Annyiszor megtörtént ez már velem.

KCS: Elterveztem valamit, ami dugába dőlt…

KA: És kaptam helyette valami sokkal csodálatosabbat.

F: Ez most is megtörténhet velem.

SZÖ: Most nem is én lennék a múltbeli hibáim és bukásaim nélkül.

SZSZ: És tudatosítom magamban, hogy szeretem és szeretni akarom magam így, ahogy vagyok.

SZA: A hibáim és a bukásaim voltak eddig a legnagyobb tanítómestereim.

O: És még mindig itt vagyok.

Á: Élek és virulok.

KCS: Sosem kaptam olyan kihívást eddig, ami ha elbukom a túlélésem veszélyeztette volna.

KA: Miért lenne most másként?

F: Tudom, hogy vigyáznak rám fentről.

SZÖ: Tudom, hogy mindig elég tehetséget és erőt kapok a feladataimhoz.

SZSZ: Vagy elég erős és érett vagyok a sikertelenség feldolgozásához.

SZA: Elég erős vagyok, eddig mindig felálltam, ha földre kerültem.

O: És minnél erősebb és érettebb vagyok, annál biztosabb, hogy képes vagyok továbblépni még akkor is, ha valami közbejönne.

Á: Nincs mit veszítenem.

KCS: Csak az esélyt, ha most nem vágok bele.

KA: Nem akarom elveszíteni az esélyt.

F: Meg akarom ragadni örömmel és bizalommal.

SZÖ: Kész vagyok arra, hogy belevágjak.

SZSZ: Tudom, hogy mindenem megvan ehhez a feladathoz, ami csak kell.

SZA: Erő, bátorság és hit.

O: Bízom magamban és bízom az Univerzumban.

Á: Úgy döntök, hogy feltétel nélkül szeretem és elfogadom magam, bármi is történjen.

KCS: Alig várom, hogy nekifoghassak.

KA: Itt az idő!

F: Gyerünk!

Hálát és szeretetet küldök minden sejtemnek és önmagamnak, mert ennyire bátor és bizalommal teli vagyok. Kész vagyok a feladatra, amely tudom, hogy egy újabb és magasabb energiaszintre emel, bármi történjék is a kivitelezés közben. Szeretem az életet és a világot! Béke!

Akár egy Ho’oponopono kör is segíthet, hogy végleg lezárjuk a kétségeinket és készek legyünk a változásra.

Jó kopogtatást!