Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
August/25/2012

Egy emailben kaptam néhány kérdést az elmúlt hetekben, melyek közül kettőt szeretnék körül járni ebben a hírlevélben: a hajhullás és a látásproblémák kérdését. Az ember egy teljes egész, nem csak a szervei és a testrészei összessége, így ha bármilyen testi, lelki vagy szellemi probléma felbukkan, arra nemcsak az adott szervnél vagy testrésznél, hanem – nézetem szerint – a teljes szervezetben kell megtalálni a megoldást és a feloldást. Megoldani számomra nem azt jelenti, hogy leküzdeni, eltüntetni, hiszen a betegség és a mi részünk, mi magunk vagyunk, így ha azt leigázzuk, akkor részben magunkat törjük meg, és a végén MI vagyunk a vesztesek.

Számomra minden korkép egy-egy üzenet arról, hogy letértem az utamról és lehetőség a visszatérésre. Az üzenetet meg kell hallgatni, be kell fogadni, teret kell neki engedni, majd pedig el kell engedni. Ez az én elvem. Ami ellen harcolsz, annk csupán erőt adsz, amit elfogadsz, üdvözölsz, majd elengedsz, azzal megbékélsz, így már nincs miért jelen lennie az életedben, békével távozhat… és nem is kell visszatérnie többé. Ez lenne a cél szerintem, a testi-lelki-szellemi-spirituális jó lét és egészség visszaállítása és megörzése az életünkben, minden téren.

Ha egyedül maradtál egy problémával, akkor tedd fel magadnak a kérdést: Vajon milyen üzenetet hordozhat számomra ez a megoldásra váró feladat? Ha erre a két témára koncentrálunk ebben a pillanatban, akkor nézzük meg, mit üzen a látás problémája: valamit nem akarunk meglátni, nem akarunk valamivel szembenézni, bizonytalan vagy félelmetes a jövőképünk, egzisztenciális félelmekkel rendelkezünk, félünk a külvilágtól, teljesítménydrukkban élünk, “szemet hunyunk” szüntelen valami felet, nem fejezzük ki megfelelően az agresszivitásunkat és az előrelátás hiánya.

Hajhullás: fizetünk a múltért, áldozatot hozunk, behódolunk és kiszolgáltatottnak érezzük magunk, önbüntetés, menekülés a biztonságos és “haj nélküli” csecsemőkorba, megfosztjuk magunkat a saját erőnktől és szabadságunktól, egy új korszak kezdete, visszahúzódás jele és a függetlenséggel való problémák.

Csak nagy vonalakban összegyűjtöttem a lehetséges lelki mozgató rugókat, melyhez segítséget adhat Rüdiger Dahlke- A betegség, mint szimbólum, Louise L. Hay- Éld az életed és Kurt Tepperwein-Mit árul el a betegséged című könyvei. Egy rövid, és velős annál inkább hasznos betegség és annak jelentése listát pdf formátumban a blogok közé hamarosan publikálok.

Tehát, először is olvasd végig a listát, és gondold át, bármelyiket is – ha csak egy kicsit is – igaznak érzed-e. Tudsz-e hozzá kötni emlékeket, megtapasztalásokat vagy érzelmeket, hitrendszereket, benned lévő alapprogramokat. Ha igen, már meg is van, mivel kell dolgoznod.

Másik megközelítés a probléma beismerés önmaga: Bár hull a hajam már …. ideje, mégis szeretem és elfogadom magam így is. Minél specifikusabb vagy, annál jobb: Bár hajmosás közben és után csomókban hullik a hajam…

Aztán onnan is el lehet kezdeni, hogy van ez a probléma, és amikor erre gondolok, akkor a testemben hol és mit érzek: Bár ha a hajhullásomra gondolok, akkor van egy éles, feszítő érzés a gyomromban, amely szürke színű, érdes felületű, olyan nagy, mint egy focilabda és nem mozog…

Mikor kipróbáltad ezeket a megközelítési módokat és mégis úgy érzed magad, megrekedtél, akkor megint csak feltehetsz magadnak kérdéseket: Mikor kezdődött nálam ez a probléma? Mi történt akkoriban az életemben? Ha tudna ez a probléma érezni, milyen érzései lennének? Ha beszélne hozzám, mit mondana most?

Ha sikeresen válaszolsz rájuk, megint csak közelebb kerülsz a probléma megoldásához. Mikor már érzel valamilyen enyhülést vagy pozitív eredményt, akkor a pozitív vizualizáció, az üzeneted kiküldése az Univerzumba nagyon sokat segíthet. Képzeld el a vágyott eredményt, olyan éles szemeket, mit a sasé, vagy olyan erős, sűrű hajkoronát, mint a …..-é. Vedd kölcsön nyugodtam tőlül ezeket a képesszségeket és áldásokat, ne féljattól, hogy teljesen azonosulnod kellene ezért velük. Úgy döntök, hogy olyan sűrű, egészséges és fényes a hajkoronám, mint a szomszég lányé…

Azt a kérdést is felteheted magadnak, hogy: Vajon mit tehetnék, mivel segíthetnék a hajamnak, hogy sűrű és egészséges legyen?

Légy türelmes, a válasz lehet hogy csak később jön, egy újság cikk, egy beszélgetés vagy egy megérzés formájában, minden esetre “tartsd nyitva a belső és külső füled és szemed”.

Amikor már van egy kis hited a pozitív változásokban és/vagy változásokat figyelsz meg az adott témában, akkor mondj érte köszönetet és hálát. Ez történhet a saját szavaiddal vagy éppen a Ho’ oponopono segítségével, egy a fontos, teljes szívből éldd át a hálát, bármilyen kicsi vagy halovány is. Ezzel a rezgésed is segíted, és azzal csak nyerhetsz.

Nem akarok pontos forgatókönyveket mellékelni ez alkalommal, mert mind a két problémakör nagyon sok, egymástól teljesen különböző emlékek és érzelmek összeadódásából alakulhat ki, ami mindenkinél teljesen más és más is lehet akár. De ha követed a leírt irányelveket, biztosan rátalálsz a belső bölcsességedben a már ott rejlő válaszra és feloldozásra.

Sok sikert a kopogtatáshoz! A következő hírlevél témája a szerelem bevonzása lesz, ha valakinek ötlete vagy hozzáfűznivalója van hozzá, írjatok bátran!

Szeretettel,

Mónika