Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.03.28

A múlt héten nem került be mantra a gyüjteménybe, mint láthattátok. A technika nagy úr, főleg ha ingadozó és instabil internetkapcsolat képében tűnik fel. Ezért úgy döntöttem, adok egy hetet magamnak és ennek a történésnek is és közben inkább más dolgokkal foglalkozom, minthogy folyamatos frusztrációként éljem meg az ismételt sikertelenséget. Ma reggel kis félelemmel a szívemben ültem le, vajon engedi-e a technika "ördöge", hogy írjak a blogomra. Nos, majd meglátjuk... A heti mantra ezért a félelmekkel kapcsolatos: Bár félek a félelmeimtől, most mégis kapcsolatot teremtek velük, kész vagyok arra, hogy átéljem őket és elengedjem őket az életemből. Minden nappal egyre több félelmemet semlegesítem és még teljesebbé válik az életem. Köszönöm!

2011-03-28 07:03:56

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.07.27.

Én magam vagyok a teljesség és a jóság, megvan bennem a tökéletes bölcsesség és feltételnélküli szeretet, és mikor a belső hangotkövetem, akkor mindezeket érvényre juttathatom! Béke!

2011-07-27 06:33:01
June/22/2010

Az elmúlt napokban egymást váltották  a hideg és melegfrontok. Bizony sok ember érzi magát ilyenkor dekoncentráltnak, fáradtnak, nyűgősnek és sajnos nem egy ember  erős migrénekre is panaszkodik. Én magam nem kimondottan a hideg- vagy meleg frontokra vagyok érzékeny, inkább a vihar előtti elektromosságot érzékelem az átlagnál sokkal erőteljesebben a levegőben.

Ezekben a napokban általában én is sokkal kevésbé vagyok képes magamra találni, az egyébként pörgős és jó kedélyű tanórák kész szenvedést vagy komoly kihívást jelentenek, mert minden pillanatban azzal küzdök, hogy végre koncentrálni tudjak az elhangzottakra. A fülledt levegőtől egy olyan tompaság uralkodik el rajtam, ami ha több napig is fennáll, egy kellemetlen fejfájos időszakot eredményezhet, mikor minden mozdulatra úgy érzem, mintha tűket döfködnének a homlokomba.

Mondhatni, hogy én a szerencsésebb emberek közé tartozom, – ha van egyáltalán olyan, hogy szerencse -, mert általában hírből sem ismerem a fejfájást vagy a migrént, de ilyenkor én is tudok ám szenvedni. Mivel a kedvesem thai masszőr és kranioszakrális terapeuta, gyorssegélyként egy kranio kezelés, és mintha elfújták volna minden problémám. Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a megoldást, aki számára elérhető egy jó terapeuta. Utána 1-2 napig sokkal energikusabbnak érzed magad!

Vannak olyan alkalmak viszont, mikor Csaba nincs a közelben, vagy nincs egy szabad órám kranióra és szükségem lenne arra, hogy ott tudjak lenni testben és lélekben is az órákon vagy bármi más tennivalóban. Ilyenkor kopogtatok. Eleinte nehéz rávenni magam, hisz nincs energiám semmire, hagyjon mindenki békén… de az első néhány másodperc után már magára talál az ember.

A  mai forgatókönyv ebben lehet segítségedre. Ha elkap egy front vagy érzékeny vagy a vihar előtti fülledt időre, szélre, huzatra, bátran kopogtass rá. Az itt leírt állítások természetesen csak minták, használd a saját intuíciódat és bármikor írd át a szavaimat, hagyd ki őket vagy tégy hozzájuk. Ha egy kör nem oldja meg a problémát, kopogtass addig, amíg úgy érzed szükséges számodra.

KARATE PONT:  „Bár fáj a fejem, nagyon tompa vagyok és alig tudok koncentrálni, mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam így is.”

Bár nagyon dekoncentrált vagyok és nagyon hasogat a fejem minden mozdulatra, mégis elfogadom az érzéseimet és magamat is.”

Bár nagyon fáj a fejem és nem tudok odafigyelni semmire és senkire magamon kívül, most mégis úgy döntök, hogy ezen változtatni akarok.”

SZÖ: Nagyon fáj a fejem.

SZSZ: Majd szétrobban a fejem.

SZA: Mintha minden mozdulatra egy tűt szúrnának a homlokomba.

O: Annyira le vagyok tompulva.

Á: Nem vagyok képes koncentrálni.

KCS: Nem szeretem mikor ilyen vagyok.

KA: Nyűgös vagyok.

F: Fáj a fejem.

Ilyenkor, ha tényleg nagyon fáj valamid, használd a teljes kört bátran.

HÜVELYK UJJ: Fáj a fejem.

MUTATÓ UJJ: Nagyon fáj a fejem.

KÖZÉPSŐ UJJ: Nagyon tompa vagyok.

KIS UJJ: Nem tudok odafigyelni semmire és senkire.

CSUKLÓ PONT (BELÜL ÉS/VAGY KÍVÜL): Annyira fáj a fejem.

VÉGY EGY MÉLY LEVEGŐT ÉS FÚJD KI!

SZÖ: Mi lenne, ha elcsitulna ez a fejfájás?

SZSZ: Mi lenne, ha jól érezném magam?

SZA: Mi lenne, ha elfújnám egy pillanat alatt ezt a fejfájást?

O: Nem jó ez semmire.

Á: Nincs szükségem erre a fejfájásra.

KCS: Mi lenne, ha ez az elektromosság pozitív módon töltene fel?

KA: Hiszen ez is energia…

F: Mi mindenre használhatnám ezt az extra, ajándék energiát!

FÚJD KI A LEVEGŐT!

SZÖ: Úgy döntök, hogy mostantól másként reagálok erre az energia töltetre.

SZSZ: Valami pozitív dolgot hozok ki belőle.

SZA: Hiszen én döntöm el, mire használom.

O:Ez a természet ajándéka, ha tudom mit kezdjek vele.

Á: És most nyitott vagyok az új ötletekre.

KCS: Hogyan is tudnám felhasználni ezt az energiát?

KA: Annyi csodálatos dologra…

F: Sportolhatnék…

SZÖ: Vagy megcsinálhatnám az elmaradt dolgaimat…

SZSZ: Vagy…

SZA: Máris jobban érzem magam.

O: Úgy érzem tele vagyok hasznos energiákkal.

Á: És ÉN irányítom ezeket az energiákat.

KCS: Én döntök és én irányítok.

KA: Tettrekész és energikus vagyok.

F: Hálásan köszönöm ezt a sok pozitív energiát.

MÉLY LEVEGŐ!

Ho’oponopo ima a kopogtatás végén még jobban felerősíti az elért pozitív eredményeket. Négy egyszerű állításból áll csupán, amit tetszés szerinti sorrendben ismételgetsz.

Sajnálom.

Bocsáss meg.

Köszönöm.

Szeretlek.

Bármire és bárkire gondolhatsz közben: a testedre, melynek eddig nem adtad meg az esélyt, hogy ezt az extra energiát pozitívan és kreatívan használja fel; az Univerzumra, akire eddig haraggal tekintettél a front kellemetlen tünetei miatt; az extra energiára, mely ilyenkor határtalanul elérhető számodra.

Nekem működik ez a kopogtatás és már csak nagyon ritkán tudja elrontani a napom vagy a kedvem egy fülled, vihar előtti nap.

Jó kopogtatást kívánok mindenkinek!