Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.03.28

A múlt héten nem került be mantra a gyüjteménybe, mint láthattátok. A technika nagy úr, főleg ha ingadozó és instabil internetkapcsolat képében tűnik fel. Ezért úgy döntöttem, adok egy hetet magamnak és ennek a történésnek is és közben inkább más dolgokkal foglalkozom, minthogy folyamatos frusztrációként éljem meg az ismételt sikertelenséget. Ma reggel kis félelemmel a szívemben ültem le, vajon engedi-e a technika "ördöge", hogy írjak a blogomra. Nos, majd meglátjuk... A heti mantra ezért a félelmekkel kapcsolatos: Bár félek a félelmeimtől, most mégis kapcsolatot teremtek velük, kész vagyok arra, hogy átéljem őket és elengedjem őket az életemből. Minden nappal egyre több félelmemet semlegesítem és még teljesebbé válik az életem. Köszönöm!

2011-03-28 07:03:56

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.07.27.

Én magam vagyok a teljesség és a jóság, megvan bennem a tökéletes bölcsesség és feltételnélküli szeretet, és mikor a belső hangotkövetem, akkor mindezeket érvényre juttathatom! Béke!

2011-07-27 06:33:01
July/6/2010

Múlthéten egy ismerősöm panaszkodott arról, hogy neki soha nem volt elegendő pénze arra, hogy luxus utakat megfizessen és olyan dolgokat élvezzen az életben, amiket mások igen. Csak nézi a televíziót és látja, hogy a celebek és sz üzletemberek mennyire más életet élnek, de ilyenkor mindig „megnyugtatja” magát, hogy nincs is értelme ezen rágódni, mert „Nekem sosem fog telni azokra a dolgokra, melyekre IGAZÁN vágyom az életben.” Ekkor megkérdeztem tőle: „Miért, mik azok a dolgok, amikre igazán vágysz az életben?”

„Hááát… tudod, csak, mint mindenki más. Létbiztonság, autó, ház, nyaralás, szép ruhák, eljárni szórakozni, kitaníttatni a gyereket, ilyesmikre.” Valóban ezek a legfontosabbak? Nem akarok álszent lenni; természetesen ezek alapvető vágyak, amelyek a mai társadalomban a kellemes és jó élet alapvető ismérvei. Csupán az ütött szöget a fejembe, hogy valóban erre vágyunk a legjobban? És ha igen, miért?

Miért nem a boldogságot, harmóniát, békét, szeretetet, örömet, és a minden szinten megmutatkozó bőséget soroljuk fel elsőként? Vajon meglátjuk ezeket a csodákat – nem mindennapi csodákat- az életünkben? És rádöbbenünk arra, hogy egy szerető társ, egy megértő és támogató család vagy egy kedves gyermekmosoly az utcán mennyivel fontosabb, mint egy luxusút vagy egy új ruha?

Számomra ez az elsődleges kérdés. Csak utána jutott eszembe az, hogy ejnye-bejnye, megint egy vaskos önkorlátozó hiedelem, amit az Univerzum készségesen támogat és megvalósít. Mondhatnám helyette azt is, hogy Nekem mindig telik és fog telni azokra a dolgokra, melyekre IGAZÁN vágyom az életben vagy Örömmel és lelkesen megteszek mindent, ami ahhoz kell, hogy megengedhessem magamnak, amire IGAZÁN vágyom az életben.

Mennyivel békésebb és boldogítóbb programok ezek, nem? Tudom, hogy az első gondolattól nagyon messze áll a második, ezért megmutatom az alábbi forgatókönyvben, hogy szerintem hogyan is tudnánk áthidalni ezt a szakadékot.

KARATE KÉZÉL: „Bár nekem soha nem fog telni azokra a dolgokra, melyekre igazán vágyom az életben, mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam így is.”

„Bár nekem soha nem fog telni azokra a dolgokra, melyekre igazán vágyom, most mégis elfogadom ezeket az érzéseimet és megbocsátok magamnak és másoknak mindazért, amit azért tettek, hogy ez igaz legyen.”

„Bár nekem soha nem fog telni azokra a dolgokra, amelyekre igazán vágyom, most mégis nyitott vagyok arra, hogy megkérdőjelezzem ezt a hitem.”

SZÖ: Nekem soha nem fog telni az igazán vágyott dolgokra.

SZSZ: Hiszen eddig sem engedhettem meg őket magamnak.

SZA: Miért változna ez meg a jövőben?

O: Nincs erre semmi esély!

Á: Aki becsületesen és keményen dolgozik és nem gazdag családból jött, annak ez nem megy.

KCS: Ez tény!

KA: Csak végig kell néznem az életemen!

F: Úgysem engedhetem meg magamnak azokat a dolgokat, amire vágyok!

SZÖ: Nem telik egy jó nyaralásra sem.

SZSZ: És még a ruhavásáráról nem is szóltam!

SZA: Jól jönne egy kocsi is…

O: Színházba is csak ritkán jutok el…

Á: És már idejét sem tudom, mikor voltam egy jó étteremben…

KCS: No és a karácsonyi ajándékok… mind csak hasznos semmiségek, semmi különleges.

KA: Ilyen az egész életem!

F: Nem telik arra, amire igazán vágyom!

SZÖ: Mi lenne, ha ez nem lenne igaz?

SZSZ: Mi lenne, ha ez megváltozna?

SZA: És ha én állok az útjában ennek?

O: A folytonos panaszkodással és elégedetlenséggel.

Á: És ha már most is sok kincs van az életemben?

KCS: Hiszen van egy csodálatos, szerető és támogató családom.

KA: Szerelemmel és harmóniával teli párkapcsolatban élek.

F: Szeretem a munkám.

SZÖ: Sok jó barát vesz körbe.

SZSZ: Az utcán rám mosolyognak az emberek.

SZA: Egy csodálatos világban élek.

O: És hogy ebből mennyit érek el én

Á: Az csakis rajtam múlik.

KCS: Ezért a mai naptól

KA: úgy döntök, hogy mindent megteszek azért

F: hogy a számomra éppen nagyon fontos vagy vágyott dolgot elérjem!

SZÖ: Nem telik arra, amit igazán szeretnék.

SZSZ: Mindig telik arra, amit igazán szeretnék.

SZA: Nem telik az általam vágyott dolgokra.

O: Mindig telik az általam igazán vágyott dolgokra.

Á: Nem telik a vágyaimra.

KCS: Mindig és mindenhol megengedhetem magamnak a legfontosabb vágyaimat.

KA: Nincs rájuk elegendő.

F: Mindig van bőségesen elegendő!

SZÖ: Most úgy döntök, hogy mindig telik a vágyott dolgokra.

SZSZ: Azokra a dolgokra, amelyekre IGAZÁN vágyom.

SZA: Mindig kapok és szerzek rájuk eleget.

O: A megfelelő helyen, időben és összefüggésben!

Á: Mindig van bőségesen elegendő a vágyaimra!

KCS: Azokra a vágyakra, melyek a szívemből jönnek!

KA: És ezért hálát mondok az Univerzumnak és a Teremtőnek!

F: És boldogan az utolsó cseppig kiélvezem azt az örömet, melyet a vágyaim beteljesedése és azok megélése okoz nap mint nap!

F: Nekem mindig telik és fog telni azokra a dolgokra, melyekre IGAZÁN vágyom az életben és örömmel s lelkesen megteszek mindent, ami ahhoz kell, hogy megengedhessem magamnak, amire IGAZÁN vágyom az életben.

Jó kopogtatást!

Szeretettel,

Mónika