Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.03.28

A múlt héten nem került be mantra a gyüjteménybe, mint láthattátok. A technika nagy úr, főleg ha ingadozó és instabil internetkapcsolat képében tűnik fel. Ezért úgy döntöttem, adok egy hetet magamnak és ennek a történésnek is és közben inkább más dolgokkal foglalkozom, minthogy folyamatos frusztrációként éljem meg az ismételt sikertelenséget. Ma reggel kis félelemmel a szívemben ültem le, vajon engedi-e a technika "ördöge", hogy írjak a blogomra. Nos, majd meglátjuk... A heti mantra ezért a félelmekkel kapcsolatos: Bár félek a félelmeimtől, most mégis kapcsolatot teremtek velük, kész vagyok arra, hogy átéljem őket és elengedjem őket az életemből. Minden nappal egyre több félelmemet semlegesítem és még teljesebbé válik az életem. Köszönöm!

2011-03-28 07:03:56

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.07.27.

Én magam vagyok a teljesség és a jóság, megvan bennem a tökéletes bölcsesség és feltételnélküli szeretet, és mikor a belső hangotkövetem, akkor mindezeket érvényre juttathatom! Béke!

2011-07-27 06:33:01
November/22/2010

Sokan közülünk így gondolják, pedig számtalan helyen olvashattuk, hallhattuk és tapasztalhattuk már meg, hogy a sorsunk a döntéseink által folyamatosan változik és formálódik. Mi vagyunk azok, akik megteremtjük és bevonzuk az életünkbe a minket érő tapasztalatokat, embereket és helyzeteket.

Persze akkor azt kérdezhetitek: És mi van a karmával? Hiszen arról se feledkezzünk el! Nem is teszem… én magam hiszek abban, hogy létezik a karma, az elmúlt életeinkből és a mostaniból adódó energetikai adósság vagy éppen jutalom – ugyanis sok ember számára a karma egy negatív fogalom. Számomra a karma az univerzális törvény és igazságosság mérője: ha bármi alacsony rezgésű dolgot teszünk, az így vagy úgy de visszatalál hozzánk most vagy az elkövetkező életeink során. Ugyanez igaz a pozitív, magasabb rezgésű tetteink esetében is: jutalomként élünk meg dolgokat, melyekért valamikor már megdolgoztunk és megtettük a szükséges lépéseket, hogy elérhessük azokat.

Hiszek abban, hogy a megfelelő helyen, időben és közegben mindig megkapjuk azt, amire vágyunk és amire már felkészültünk, aminek készek vagyunk az átélésére. Ezért ha tudatosabban éljük az életünket és megéljük a mindenkori pillanat szépségét, vagy éppen a minket ért “rossz” dolog jó oldalára fordítjuk a figyelmünket, akkor máris pozitív irányba terelhetjük a sorsunkat… amit jobb is, ha nem kerülünk el, hiszen olyannak teremtettük, amit szívesen átélünk.:)

Ennyire egyszerű az én életszemléletem, de nehéz helyzetekben sokkal könnyebb feldolgozni a csapásokat és a frusztációt, ha nem áldozatoknak tekintjük magunkat, hanem egy cselekvő személynek, akkor egykori tudatos vagy öntudatlan cselekedetével ezt a sorsot vonzotta be magának, mely ugyanakkor lehetőséget ad a lelki és szellemi fejlődésre.

Az alábbi kopogtató szekvencia ebben lehet segítségünkre, hogy mikor tehetetlen áldozatként elmerülünk az önsajnálatban vagy éppen legszívesebben feladnánk, hiszen úgysincs értelme ennek az egésznek, akkor kilábalhassunk ebből a negatív lelkiállapotból.

Kezdjük tehát a karate kézélnél: “Bár úgy gondolom, hogy az ember nem kerülheti el a sorsát, én mégis szeretem és elfogadom magam így is.”

” Bár minek küszködni, hiszen úgy sem kerülhetjük el a sorsunkat, én most mégis úgy döntök, hogy adok magamnak egy esélyt.”

“Bár az ember nem kerülheti el a sorsát, így felesleges is erőlködni, én most mégis úgy döntök, hogy nyitott vagyok arra, hogy aktívan alakíthatom a sorsomat bármely irányba.”

SZÖ: Az ember nem kerülheti el a sorsát.

SZSZ: Bizony, az ember nem kerülheti el a sorsát.

SZA: Tudom, hogy az ember nem kerülheti el a sorsát.

O: A szüleim is ezt tanították nekem.

Á: Ezt látom nap mint nap a híradóban, mikor a tragédiákról tudósítanak.

KCS: Ahol jó és ártatlan emberek vesztik el mindenüket vagy akár az életüket is.

KA: Tudom, hogy ők sem érdemelték ezt meg…

F: és mégis megtörtént velük.

SZÖ: Velem is történhetnek rossz dolgok.

SZSZ: Hiszen az emberi élet olyan törékeny.

SZA: Egy pillanat alatt elveszíthetünk mindent, amiért egész életünkben dolgoztunk.

O: Nem tudhatjuk előre a sorsunkat.

Á: Mi van, ha már holnap valami rossz vár rám?

KCS: Hiszen én sem kerülhetem el a sorsomat.

KA: Senki sem kerülheti el a sorsát.

F: Túl kicsik vagyunk mi ahhoz.

SZÖ: És ha mégsem vagyunk olyan kicsik és jelentéktelenek?

SZSZ: Hiszen nagy dolgokat alkotott már az ember… jó dolgokat is

SZA: és rossz dolgokat is, de a döntés mindig a mi kezünkben volt

O: És ha mégis én határozom meg a jövőm?

Á: Azáltal, hogy mit tettem a múltban és mit teszek most?

KCS: És azáltal, hogy mit éreztem és mit érzek éppen most?

KA: Mi lenne, ha pozitív gondolatokkal és cselekedetekkel szebbé tehetném a jövőt… nem csak magam, hanem mindenki más számára is?

F: Mi lenne, ha elengedéssel, megbocsátással és jóvátétellel átírnám a múltat, mely még ma is irányítja az életem?

SZÖ: Most úgy döntök, hogy minden nap megpróbálok tudatosan pozitívan érezni és cselekedni.

SZSZ: Egyre inkább elhiszem, hogy magam határozhatom meg a sorsomat.

SZA: Elfogadom, hogy hatalom van a kezemben és használhatom is magam és mások javára.

O: Tudom, hogyha pozitívabban gondolkozom, akkor az életet is másként látom.

Á: És tudom, hogy akkor engem boldogító és támogató embereket és helyzeteket vonzok be az életembe.

KCS: Ezzel tudatosan építem és szépítem a magam és a velem kapcsolatban állók sorsát is.

KA: Mert kész vagyok arra, hogy tudatosan magam határozzam meg a sorsom.

F: Tudatosítom magamban és hálás vagyok azért, hogy magam határozom meg a sorsom.

Mély lélegzet!

Ha még jobban fel szeretnéd erősíteni a kopogtatás hatását, akkor naponta egyszer vagy akár többször is kopogtass be egy pozitív kört:

Magam határozom meg a sorsom.

Jó kopogtatást!

Szeretettel,

Mónika