Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.03.28

A múlt héten nem került be mantra a gyüjteménybe, mint láthattátok. A technika nagy úr, főleg ha ingadozó és instabil internetkapcsolat képében tűnik fel. Ezért úgy döntöttem, adok egy hetet magamnak és ennek a történésnek is és közben inkább más dolgokkal foglalkozom, minthogy folyamatos frusztrációként éljem meg az ismételt sikertelenséget. Ma reggel kis félelemmel a szívemben ültem le, vajon engedi-e a technika "ördöge", hogy írjak a blogomra. Nos, majd meglátjuk... A heti mantra ezért a félelmekkel kapcsolatos: Bár félek a félelmeimtől, most mégis kapcsolatot teremtek velük, kész vagyok arra, hogy átéljem őket és elengedjem őket az életemből. Minden nappal egyre több félelmemet semlegesítem és még teljesebbé válik az életem. Köszönöm!

2011-03-28 07:03:56

Popular Posts

Minden hétre egy mantra 2011.07.27.

Én magam vagyok a teljesség és a jóság, megvan bennem a tökéletes bölcsesség és feltételnélküli szeretet, és mikor a belső hangotkövetem, akkor mindezeket érvényre juttathatom! Béke!

2011-07-27 06:33:01
December/27/2010

Az ünnep előtti kapkodás-rohangálás közepette elfelejtettem elküldeni bizony több embernek a békés és áldott karácsonyi kívánságokat… utólag is remélemhogy mindenki számára békében és szeretetben teltek el ezek a csodálatos napok! Most viszont sok ember szívében félelem rejlik, hogy mit hoz az új év, az új évtized, hogyan fogunk megélni, mi lesz az egészségünkel, lesz-e munkák, mi lesz a gyermek jövőjével, mi lesz az országunk sorsa, stb…..

Sok mostanában a változás az életünkben, és sokszor ki kell, hogy tágítsuk a komfort zónánkat és erősítenünk kell az ősi, univerzális bizalmat ahhoz, hogy ezekben az időkben is bátran és bizalommal tekinthessünk előre. Sokszor hallom a tömegközlekedési eszközökön vagy a zebra előtt állva, hogy az emberek félnek, kételkednek, feszültek és örlődnek az elvárások és a lehetőségek között.

Természetesen néha engem is elfog az aggodalom vagy a félelem, hogy mi fog történni velem és a szeretteimmel, a gazdasági élettel vagy éppen az országunkkal, aggódom a politikai változásokon, vagy azon, hogy a dolgok nem olyanok, amilyennek éppen szeretném. Pedig jól tudom, hogy ezzel nem segítek sem magamon, sem a családomon, sem pedig az országon, sőt, éppen elenkezőleg… a negatív energiák, melyeket ilyenkor átélünk és továbbadunk csupán rontanak az esélyeinken.

Ezért éreztem szükségét annak, hogy a mostani hírlevél témájául ezt a problémát, a jövőbe vetett hit és bizalom hiányát válasszam.

Remélem, hogy a következő kopogtató forgatókönyvel segíthetek abban, hogy ezeket a negatív rezgéseket elengedjétek és pozitívabb, támogatóbb rezgéseket érhessetek el.

Alapállítás a karate kézélnél:

“Bár nagyon aggódom, hogy mit hoz 2011, mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam így is.”

“Bár nagyon aggódom az eljövendő év miatt, hiszen annyi rossz hírt és előrejelzést hall az ember, mégis elfogadom az ezzel kapcsolatos összes érzésem.”

“Bár nem tudok hittel és bizalommal tekinteni 2011 elé, most mégis elhiszem, hogy képes vagyok arra, hogy pozitívabban lássam a jövőt.”

SZÖ: Félek, mit hoz 2011.

SZSZ: Mi lesz velünk?

SZA: Hogyan fogunk megélni?

O: Mi lesz a munkahelyemmel?

Á: Milyen lesz a gazdasági élet?

KCS: Mit hoz majd a politika?

KA: Megint eltelt egy év…

F: És megint annyi rossz dolog történt…

SZÖ: Egyre nehezebb az élet.

SZSZ: Hol van már az a régi biztonságérzet?

SZA: Minden olyan bizonytalan…

O: Új év, új szelek…

Á: Mi lesz, ha nekem nem jót hoz ez az év?

KCS: Olyan bizonytalan és aggodalmas vagyok!

KA: Mi lesz velünk?

F: Vajon jobb lesz ez az év, mint a 2010-es volt?

(Itt olyan mondatokat jegyeztem le, amit az elmúlt hetekben hallottam vagy éppen éreztem én magam is. Természetesen ha nagyon erős egy aggodalom, akkor az itt említett aspektusokra érdemes külön-külön körökben kopogtatni. Ha valami olyan aggodalom vagy félelem gyötör, amit nem vettem bele a listába, akkor add hozzá bátran vagy cseréld le bármelyik állítás a számodra megfelelőbbre.)

SZÖ: Mi lenne, ha bizakodnék egy kicsit?

SZSZ: Mi lenne, ha képes lennék elhinni, hogy jót is hozhat ez az új esztendő?

SZA: Mi lenne, ha észrevenném, hogy 2010-ben is nagyon sok jó dolog történt velem?

O: És ha 2010-ben történtek jó dolgok, miért ne hozhatna jót és szépet ez az új év?

Á: Több üzleti lehetőséget?

KCS: Jobb egészséget?

KA: Barátokat és bensőséges kapcsolatokat?

F: Gazdasági konszolidációt, sőt fellendülést?

SZÖ: Sok mosolyt és örömet?

SZSZ: Szeretetet, bizalmat és hitet?

SZA: Békét és bőséget?

O: Hiszen minderre ugyanannyi esély van, mint az aggodalmaimra.

Á: Mindig történik valami jó is…

KCS: Minden reggel felkel a nap,

KA: és minden nap egy új esély.

F: Bölcsebb lettem én is ez alatt az év alatt…

SZÖ: És ezzel a bölcsességgel másként élhetem meg a dolgokat.

SZSZ: Ott is találhatok kiaknázható lehetőséget, ahol eddig nem.

SZA: Ott is meglátom a szépet, ahol eddig nem.

O: Annak is adhatok szeretetet és attól is kaphatok szeretetet, akitől eddig távol voltam.

Á: Ott is teremthetek békét, ahol eddig nem volt.

KCS: Járhatom az utamat, ahogy eddig is…

KA: Csak még több tudással és tapasztalattal…

F: Minden nappal több esélyem van egy teljes életre…

SZÖ: Van elég bőség a világban és itt az idő, hogy elérjem…

SZSZ: Új év, új esélyek.

SZA: Új barátok és ismerősök jönnek…

O: És még többen támogatnak a céljaim elérésében.

Á: Alig várom, hogy belekezdhessek…

KCS: Alig várom az új eséyleket és kihívásokat!

KA:Tiszta lappal és tiszta szívvel indulok neki…

F: És tiszta elmével észreveszek minden jót, és minden lehetőséget, amely körbevesz! Köszönöm, hogy megélhetem 2011-et, az új esélyeket és kihívásokat! Köszönöm!

Remélem végigkopogtatva a köröket sikerült elengednetek aggodalmaitokból és kétségeitekből! Kopogtassatok kitartóanT

Boldog és békés, sikerekben és kihívásokban gazdag 2011-et kívánok az egész Földön Mindenkinek!

Szeretettel,

Mónika