Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
January/17/2011

A fémallergiámmal kapcsolatos sikertörténetemet és az általam összeállított “módszert” szeretném megosztani veletek ebben a hírlevélben. Születésem óta – azaz a családomban apai ágon generációk óta – jelen van életemben a sokszoros fémallergia és érzékenység. Számomra eddig csak három fém jöhetet szóba, arany, titánium és platina – és ez a három is csak nagy tisztaságú formában. És ne felejtsük el, hogy nemcsak az ékszereink vagy a nadrágok csattjai, gombjai tartalmaznak fémeket, hanem szinte minden feldolgozott vagy vegyi anyaggal kezelt élelmiszerben, a tisztítószerekben és a szépségápolási szerekben is találhatunk belőlük, így bizony nem is olyan könnyű elkerülni őket.

Az általános tünetek: viszketés, bőrpír, nedvező piros kiütések… nagyon kellemetlenek, de azokat a hatásokat még nem is vettük számításba, amit bármely allergia az immunrendszerünkben és más szerveinkben okoz.

Már megpróbálkoztam a kineziológia segítségével elengedni a fémallergiám, de a több hónapos fémkivezetési folyamat csak részben volt sikeres… bár a bőrreakciókat csökkentette és a tünetek feltünéséig eltelt időt is megnyújtotta, de a gyökérproblémát sajnos nem értük el. Talán azért nem, mert eddig is szerettem volna színesebb bijou ékszereket viselni, de voltak arany gyűrűim és fülbevalóim és volt egy kedvenc nyakláncom is, így jó lett volna, de nem volt szükséges elengednem ezt a “problémakört”.

Most karácsonykor viszont igazi motiváció köszöntött be az életembe, a kedvesem egy gyönyörű, egyedi készítésű ezüstgyűrűvel kérte meg a kezem, hiszen úgy emlékezett, hogy a kezelés után tünetmentes lettem. Csináltathattunk volna egy új gyűrűt fehér aranyból, de két érv is szólt ellene: először is nagyon drága lett volna, és én ezt az eredeti gyűrűt akartam viselni. Tehát munkára fel…

Néhány napot azzal töltöttem, hogy olvasgattam a neten az allergiák után, majd a sok információbol elkezdtem kidolgozni magamnak egy “akció tervet”.

Az első lépés az volt, hogy leültem két darab papírral és az egyikre leírtam az összes olyan aspektust, mely okozhatja vagy támogathatja a fémallergiámat. Lementem alfába agykontrollos egyről a háromra technikával és mindent papírra vetettem, ami csak eszembe jutott, még akkor is, ha nem tűnt logikusnak. A második papírra viszont összegyűjtöttem az összes olyan motiváló tényezőt, mely segíthet az allergia elengedésében és a kitartásom fenntartásában.

Az első lista néhány pontja ízelítőül:védekezés, családi energiához való hűség-tartozás, megszokás, identitástudat, nem gyógyítható, nem tudom az okát, nem nálam alakult ki, a biztonság kérdése, ki leszek nélküle, sikertelen próbálkozás, különlegessé és egyedivé tesz stb.

A második lista rövidebb lett, de nem a hosszúság a fontos, hanem hogy mennyire érezzük motiválónak. Néhány pont a listámról: az eredeti gyűrű viselése, szabadság, a gyerekeim már nem örökölhetik el tőlem, bármit viselhetek, támogatom az immunrendszerem és a szervezetem stb.

Miután elolvasgattam a listáimat többször is és nagyjából “memorizáltam” őket- ez azért fontos, mert így nem egyesével kell kopogtatni a különböző aspektusokra, hanem mint egy egységet vehetjük alapul -, megírtam a kopogtató szekvenciámat EFT-vel és emellett kikerestem az AFT-s (vonzás mező terápia) előre megírt szekvenciát is, amit az allergiákra szoktak alkalmazni. Az AFT ugyanúgy a meridiánpontokon kopogtat, csaupán néhány pont nem fedi le az EFT által használt pontokat, nem hétszer, hanem 20x, 75x és 5x kell őket megkoppintani adott ponttól függően és nem kell beszélni közben, csak pontosan követni az előre megírt szekvenciákat megadott ideig és gyakorisággal.

Az EFT körök a következők:

Miközben a nem domináns kezemben tartottam a gyűrűt, addig a másik kezemmel kopogtattam és a következő mondatot mondtam végig 2-3 alkalommal:

“Bár negatívan reagálok a kezemben tartott ezüstre és a legtöbb fémre ezen kívül, én mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam, és most úgy döntök, hogy megengedem a testemnek, arra bátorítom és abban támogatom a testem, hogy megszakítsa a kapcsolatot és végleg elengedjen bármely és minden olyan asszociációval, érzelemmel, rossz emlékkel, traumával és korlátozó hiedelemmel, amiket a kezemben lévő és az összes más fémmel kapcsolatban táplál – bármely módon, formában és alakban, legyen az mentális, fizikai, pszichés (lelki), spirituális, önmagam által alkotott, tanult vagy a családi energiarendszerből generációkon keresztül kapott – és tegye ezt minden sejtemben, szövetemben, szervemben, szervrendszeremben és a DNS-em minden szálában.”

Folyamatosan kopogtatom a pontokat egymás után, vagy csak követem az intuíciómat és ott kopogtatok, ahol jónak érzem.

A második körben egy más energia terápiákban is használt energia katalizátort is beépítettem a kopogtatásba, ezt az ötletet nem én találtam ki, a neten szörfözgetve találtam rá. A második körben a gyűrűt továbbra is a tenyeremben tartom, viszont kört alkotok fölötte a hüvelyk- és a gyűrűs ujjam segítségével. A szekvencia, amit a második körben kopogtattam és még jelenleg is kopogtatok a következő:

“Bár rendelkezem mindezekkel az érzelmekkel, emlékekkel, fóbiákkal, frusztrációkkal és traumákkal a kezemben tartott ezüsttel és más fémekkel szemben, én mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam így is, megbocsátok magamnak ezért a problémáért és a vele kapcsolatos érzelmeimért, és most úgy döntök, hogy megengedem a testemnek, hogy elszakadjon minden egyes és az összes ilyen érzelemtől és aspektustól sejti, szöveti, szervi, szervrendszeri és DNS szinten, energetikailag, tudatos és tudatalatti szinteken is, és ebben minden módon támogatom a szervezetem.

Arra utasítom a testem, hogy ezeket az engem korlátozó programokat engedje el és írja fölül őket engem támogató asszociációkkal minden szinten és formában, mint például az ezüstöt és a fémeket összekötöm a szeretet, tisztelet, odaadás, elkötelezettség, szerelem, ragyogás-csillogás, értékesség, összetartozás, biztonság stb. fogalmával minden szinten és minden szituációban.”

Ezután elmondok egy-két Ho’oponopo kört (sajnálom, bocsáss meg, köszönöm, szeretlek) és a Faster EFT-ből ellesett mozdulattal mind a két tenyerembe veszem a gyűrűt és azt mondom: béke.

Már az első kopogtatás után hihetetlen felszabadulást éreztem és miután két napig kopogtattam, elkezdtem hordani a gyűrűt. A biztonság érzésének megerősítésére raktam rá egy-két vékony réteg lakkot, ami tudtam, hogy hamarosan lekopik róla. Azelőtt 2-3 óra viselés után már jelentkeztek a tünetek, de most egyáltalán nem történt semmi. Köszönöm, tökéletesen jól vagyok!!! Már másfél hete viselem a gyűrűt – bár éjszakára még leveszem az első hónapban – és ezt a kopogtatást harminc napig csinálom naponta, mert ezalatt az idő alatt testünk összes sejtje lecserélődik és nem hordozza magában többé a betegség emlékét sem.

Természetesen a szavakat variáljuk kissé: bár még mindig van egy kevés…, bár lehetséges, hogy még mindig rendelkezem…, bár úgy érzem, hogy már nem rendelkezem… mégis támogatom a testem a 30 napos kopogtatással…

A másik része a kopogtatásnak a napi 1-2x AFT szekvencia, ami a következő:

Az első kopogtatást megelőzi egy energia mező tisztító kopogtatás: kis ujj, kulcscsont, kulcscsont alatt, egyszerre kopogtatni a fül tetejét és felette a koponyát, fül feletti koponya, kisujj, kulcscsont alatt (mindeggyiket 20x kopogtassuk meg - itt nagyon fontos, hogy pontosan betartsuk a számot. Az ábra alapján az eredeti pontok: LF, T, C, DT, AE, LF, C

Most következik a tünetek elengedése, amit legalább 14 napig vagy az allergia végéig kopogtatunk: (ahol egy szem van, az azt jelzi, hogy ott nem 20x, hanem az odaírt mennyiségben kell kopogtatni): BH(75), UN(5), V, OE, UE, SL, MF, EB, OE, C azaz magyarul: skála pont, orr alatt, fejtető, szemsarok, szem alatt, ádám csutka mellett, középső ujj, szemöldök pont, szem széle, kulcscsont alatt.

Van duplázó vagy triplázó kopogtatás, a duplázó 10x, a triplázó 50x olyan eredményes, mint a sima kopogtatás. Ezekben az esetekben nem 75x, hanem 150x vagy 225x, és így tovább kell megkopogtatni a pontokat.


Ez az én sikertörténetem! Használhatod bármilyen allergiára vagy érzélenységre, csak cseréld le a kezemben tartott …… a Te esetedre.

Sok sikert és jó kopogtatást!

Ui: Kérlek oszd meg velem a sikered, ha neked is olyan szenzációsan működik ez a kombináció, mint nekem.