Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
February/26/2011

Bizonyára sokan hallottátok, hogy sajnos természeti tragédia sújtotta Új-Zélandot, majdnem 7-es erősségű földrengés rázta meg néhány nappal ezelőtt. A híradóban követtem éppen figyelemmel az eseményeket, mikor mutattak 3 huszonegynehány éves fiatalt, akkik mosolyogva fényképezkedtek a náluk szinte mélyebb hosszu repedésben, mely az szfalt közepén futott. Ők az úgynevezett katasztrófa túristák…

Szinte azonnal elöntötte az agyamat egy szürke köd és nem tudtam megérteni és megemészteni, hogyan tehetnek emberek ilyet, mikor néhány méterre tőlük szeretteiket és otthonukat, eddigi életüket siratják az emberek. Másnap reggel angol órán épp a környezeti károkról és változásokról esett szó és felháborodva meséltem el az este látottakat és a hozzájuk kapcsolódó érzelmeimet. Minnél többet mondtam róla, annál jobban belelovaltam magam legbelül. Mi lett az eredménye? Egész nap nyomott és feszült voltam és magamban méltatlankodtam, hogy ezek nem is emberek… mi lenne, mit szólnának, ha velük történne ilyen… minek élnek egyáltalán ilyenek a Földön.

Aztán este, mikor általában átgondolom a mögöttem álló napot, rájöttem, hogy semmi jót nem tettem ezzel senkinek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy helyesen cselekedtek, vagy válveregetést érdemelnének. Távolról sem. Csupán csak számba vettem, hogy ha két oszlopban fel kellene írnom egy papírra, milyen pozitív és negatív hatásai voltak és lehetnek az aznapi lelkiállapotomnak és reakcióimnak, akkor a pozitív oszlopba csupán egy pont állna, viszont a negatívban legalább három.

Nézzük csak először a pozitív oszlopot: a frusztrációt, melyet az esettel kapcsolatban éreztem, akár el is engedhettem volna azzal, hogy kibeszéltem magamból… mert történt már ilyen… csak sajnos most még ezt a pozitívumot sem mondhattam el. De aztán találtam még egyet: azt, hogy rádöbbentem arra a viselkedésmintára, melyet már sokszor, mint most is megismételtem életemben, tudatosítottam magamban, és elhatároztam, hogy változtatni akarok rajta. Ez tehát mindenképpen pozitívum.

A másik oszlop következik: egész nap alacsonyabb energiaszinten léteztem és elég nyomott volt a kedvem; azzal, hogy erre gondoltam, és erről beszéltem, mások energiaszintjét is negatívan befolyásoltam; és nem utolsó sorban: NE ÍTÉLJ, HOGY NE ÍTÉLTESS! Bizonyára én is teszek olyan dolgokat, melyek nem férnek össze mások értékrendszerével és életfelfogásával. Ettől még nem mondhatom rájuk, sem ők rám, hogy rosszak lennének vagy én rossz lennék!

Miután mindezt átgondoltam, úgy határoztam, hogy megbocsátok nekik és így magamnak is. Nem vállalok velük ugyan ebben a tettükben közösséget, de nem is játszom a bíró kéretlen szerepét.

Ne felejtsd el, hogy a harag – bárki vagy bármi iránt érzed is – csak téged pusztít! Ha szereted magad, akkor már az elég, hogy megbocsáss másoknak és utána meghozd a döntésed, hogy továbbra is velük, a közelükben akarsz-e élni, vagy békésebb és jobb neked anélkül, akire vagy amire régebben haragudtál. Remélem, hogy a következő kopogtató szekvencia segítségedre lesz abban, hogy elengedj bármiféle haragot vagy rossz érzést is táplálj bárki vagy bármi iránt is – beleérte magadat vagy a harag érzése iránt érzett haragot magát.

KARATE KÉZÉL: “Bár haragszom arra a három fiatal katasztrófa túristára, akiket a híradóban láttam a földrengéssel kapcsolatban, elitélem azt, amit tettek, mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam így is.”

“Bár haragot és felháborodást érzek ez iránt a három fiatal és a hozzájuk hasonlók iránt, mégis megértem és megbocsátom ezt az érzést magamnak.”

“Bár majd szétfeszít a harag, amit ez iránt a három fiatal iránt érzek, most mégis úgy döntök, hogy mindent megteszek azért, hogy minden velük kapcsolatos haragot és rossz érzést elengedjek.”

SZÖ: Nagyon nagy haragot érzek irántuk.

SZA: Hogy tehetnek ilyet?

SZSZ: Nincs bennük semmi tisztelet vagy jó érzés?

O: Nagyon haragszom rájuk és elitélem őket.

Á: Szerintem ez minősíthetetlen…

KCS: Majd szétfeszít a harag.

KA: Miért tesznek ilyet “emberek”?

Mell alatt: Embernek nevezi magát az ilyen?

F: És ha vele történne mindez?

Csukló belső: Mit szólna, ha mások a nyomorúságát mosolyogva élveznék és fényképeznék?

Csukló külső: Annyira dühítő ez.

Nagyujj: Én nem is tudom, mit tennék a károsultak helyében, ha meglátnék néhány ilyen embert…

Mutatóujj: Nagyon haragszom rájuk és nagyon rossz véleménnyel vagyok róluk…

Középsőujj: Fűt és folytogat belülről ez a harag.

Gyűrűsujj: Rájuk sem bírok gondolni, mert azonnal újra elönt ez a rossz érzés.

Kisujj: Nagyon-nagyon haragszom erre a három emberre ismeretlenül is.

Skála pont: Alig látok a haragtól.

MÉLY LÉLEGZETVÉTEL!

SZÖ: Hiszen nem is ismerem őket…

SZSZ: Nem tudok róluk semmit… akár jó emberek is lehetnek.

SZA: Talán azért teszik, mert ez náluk buli és nem is tekintik ezt rossznak.

O: Talán nem is akarnak bántani ezzel senkit… csak ez az ő értékrendjük.

Á: És végül is emberek vagyunk… követünk el hibákat, főleg fiatal korunkban.

KCS: Lehet, hogy ők úgy gondolják, hogy az ott elköltött pénzükkel segítik a helyieket… vagy lehet, hogy adományt is hagynak ott.

KA: És miért is kellene mindenkinek az én álltalam felállított értékrend alapján élnie?

Mell alatt: Egyáltalán van jogom elintélni vagy megítélni bárkit is?

F: Hiszen én is követtem el és követek el hibákat.

Skála pont: És mégis jó embernek tartom magam.

SZÖ: Egyébként is… ez a harag csak engem rombol.

SZSZ: Csak magamat büntetem vele.

SZA: Mi lenne, ha megpróbálnék megbocsátani nekik?

O: És elfogadnám őket olyannak, amilyenek?

Á: Hiszen egyébként sem tudok semmin sem változtatni a haragommal… csak magamat gyötröm.

KCS: Ők pedig közben ugyanolyanok maradnak… ahogy én is ugyanolyan maradok.

KA: Vagy éppen megváltoznak, de ez úgysem az én kezemben van.

F: Viszont, amit megtehetek az az, hogy szeretem magam és nem mérgezem magam a harag érzésével.

SZÖ: Inkább másra koncentrálok.

SZSZ: A szeretetre és arra a sok segítőkész és önfeláldozó emberre, akik most ott vannak.

SZA: Egyre könnyebbenk és felszabadultabbnak érzem magam.

O: Tudom, hogy a megbocsátás természetes érzelme bennem él.

Á: Nekem csak elő kell hívnom.

KCS: Ezzel ma én is tehetek valami jót magamért és az egész világért.

KA: Jobbá tehetem a világot a pozitív rezgésemmel és a szeretetteljes mosolyommal.

Mell alatt: Így most örömmel és könnyedém megbocsátok nekik és magamnak is.

F: Hálás vagyok azért, hogy megbocsáthattam.

A Ho’oponopo: Sajnálom, Bocsáss meg, Köszönöm, Szeretlek szavait a fiatalokra gondolva kétszer-háromszor végigkopogtattam, arra gondolva, hogy ők még csak most ismerik meg az életet, nekik még minden más és elnézést kértem tőlük, hogy rosszat gondoltam róluk így ismeretlenül, majd pedig megköszöntem nekik, hogy a tettükkel tanítottak nekem egy értékes leckét magamról és a megbocsátásról.

Békét éreztem és szeretetet. Csodálatos érzés volt! És… mosollyal az arcomon aludtam el. Azt hiszem, nem is kell több ennél.

Ui: Elég specifikus a kopogtató forgatókönyv eleje, így vagy a saját haragotokra gondoltok és úgy kopogtatjátok végig az én szavaimat, vagy pedig a saját helyzetetekre illő szavakkal helyettesítitek őket.

Jó kopogtatást!

Szeretettel,

Mónika