Popular post

Popular Posts

Szeretettel üdvözöllek!

Üdvözöllek a blogomon! Itt olyan írásokat olvashatsz az EFT egy-egy területével kapcsolatban, mely éppen foglalkoztat, vagy melyről úgy érzem, hasznos lenne beszélgetni. Ha hozzáfűzni valód, kérdésed vagy ötleted van az adott témakörben, vagy esetleg szeretnél valamiről olvasni, szólj hozzá bátran!

2010-06-12 11:03:56

Popular Posts

A mennyország kapujának kitárása

Ez egy összetett gyakorlat Kurt Tepperweintől. Most csak az előgyakorlatot szeretném ismertetni, mint a légzőgyakorlat egy nagyon szokatlan, de csodálatos és nagyon felemelő formáját. A gyakorlat forrása Tepperwein Mentáltréning című könyve. 1. Figyeld meg a légzésed. Ne siettesd és ne is próbáld lassítani. Érezd, hogy a levegő átjárja a tested. 2. Csak tüdőd balfelével lélegezz. (Ott érezd, arra koncentrálj!) 3. Csak tüdőd jobb felével lélegezz. 4. Most lélegezz tüdőd mindkét felével. 5. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen lefelé, egészen a lábujjadig. Érezd a "légzés kiegyenesítő erejét". Milyen érzés tölt el? 6. Lélegezz a középből kiindulva függőlegesen felfelé, a fejed irányába. Milyen érzés? 7. Lélegezz a középből kiindulva, de most egyidejűleg mindkét irányba. Milyen érzés tölt el? 8. Lélegezz kb. egy karhossznyi távolságra előre és hátra. 9. Lélegezz jobbra és balra, tehát egyszerre mindkét irányba. 10. Most lélegezz egyszerre valamennyi irányba, lélegezz a "saját aurádba". A légző gyakorlatok az "itt és most" megélését teszik lehetővé, hiszen lélegezni csak most lehet és kell is. Ez mindig állandó. Ha tudatosan nemcsak a légzésre, de ítélkezésmentes megfigyelőként a felbukkanó érzéseinkre is figyelünk, akkor még jobban kiterjeszthetjük tudatosságunkat és a belső forrásunkhoz kötődő kapcsolatunkat. Nem utolsó sorban pedig a mély és tudatos légzés nyugalommal és békével tölt el, így emeli a rezgésszintünket. Ehhez a gyakorlathoz akár kopogtatást is hozzákapcsolhatsz, testi szinten vagy csak a mentális kopogtatást használva.

2010-08-26 20:50:01

Popular Posts

Néhány nyugodt, csodálatos pillanat...

Előfordul, hogy a rohanás és a kihívások közepette úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek és mindenkinek és elanyátlanodunk. Nekem ezekben a pillanatokban az EFT-n kívül sok más dolog erőt ad, az egyik a szép, nyugtató és felemelő zene. Az egyik kedvenc "együttesem" ilyekor a Libera, anygyal arcú és hangú kisfiúk csoportja énekel csodálatos dalokat. A legcsodálatosabb daluk számomra a Salva Me, de ez csak egyike a szebbnél szebb dalaiknak. Még kopogtathatunk is közben...Ha nem ismernétek őket: ide kattintva találhatjátok a youtube videót. Salva Me

2011-08-03 18:38:59

Popular Posts

Carol Look hírlevelek

Végre sikerült időt szakítanom arra, hogy fordítsak egy kicsit és be is gépeljem, így négy újabb hírlevél került ki a fordítások közé a következő témákban: energetikai meghívók, teljes kongruencia, gyorsan előrepörgetni az időt, teljes elfogadás. Remélem hasznotokra lesz! Szeretettel, Mónika

2011-07-09 09:56:40

Popular Posts

Heti mantra 2012.11.05.

Az élet szeret engem és gondoskodik rólam!

2012-11-05 07:00:08

Popular Posts

Eszmecsere a szúnyogokkal...

Az elmúlt hetek egyikében Naszály túrára mentünk barátok társaságában. A nagy esőzések után még több volt a szúnyog, mint az évnek ebben a szakában megszokott. Nekem azt mondják édes a vérem, mert általában nagyon hamar megtalálnak és számtalan szúnyogcsípés díszeleg rajtam akár hetekig is, mivel érzékeny vagyok a szúnyogcsípésekre. Így indultam neki ennek a túrának is, azzal a nem titkolt aggodalommal, hogy bizony pöttyös leszek jó ideig utána. Aztán mikor az erdő széléhez értünk, eszembe jutott valami...a hatodik érzék.:) Elkezdtem kopogtatni arra, hogy a szúnyogok számára érdektelen célpont vagyok, így békén hagynak és így nem kell, hogy akár egy életét is kioltsam. Az állítások részben egyes szám első személyben hangzottak el - magamban, mentális kopogtatásként -, " Nem találnak érdekesnek a szúnyogok", "észre sem vesznek", "magasabb szinten rezgek, mint ők, így nincs velem dolguk", részben viszont nekik címeztem az állításokat "Békességben létezhetünk egymás mellett", "elegendő más táplálékot is találhattok rajtam kívül" (itt nem a barátokra gondoltam, akikkel együtt voltunk, inkább azokra az erdei állatokra, akik hitem szerint nem kezelik a szúnyogcsípést olyan érzékenyen, mint én), " ha nem bántotok én sem kell, hogy ellenetek forduljak" stb. Néhány percig erre koncentrálva baktattam a csapat mögött, majd megnyugodva csatlakoztam hozzájuk. Hemzsegett az erdő a szúnyogoktól és a kullancsoktól, körbe-körbe repkedtek bennünket, mégis csupán egyetlen csípéssel megúsztam az egész túrát, míg mások nem voltak ilyen szerencsések. Meg kell jegyeznem, hogy az elmúlt hétvégén elfelejtettem kopogtatni túra elején és most nem zártam ilyen jó mérleggel a napot.:) Miért is osztottam ezt meg veletek? Mert az EFT gyakran nagyon hatásos módszer állatokkal kapcsolatos problémáknál is, állatorvosok is használják, és gondoljunk csak bele, ez olyan kicsit, mint a proxi kopogtatás. "Használd mindenre!"- ez Gary Craig, az EFT alapítójának a jelmondata. Tehát bátran légy kreatív, vesztenivalód nincs...

2010-06-21 19:13:12

Popular Posts

Heti mantra 2012.10.29.

Az élet örök körforgásában, ahol most vagyok, minden teljes, egész és tökéletes. Folyton megújul az életem. Minden pillanata friss, új és eleven. Pozitív gondolkodással érem el mindazt, amit akarok. Új nap ez a mai. Új személyiség vagyok. Világomban minden rendben van.

2012-10-29 07:00:13
May/15/2011

Napjainkban egyre nagyobb sajnos a bizonytalanság Magyarországon. A munkavállalók helyzete egyre nehezebb, a kis- és középszintű vállalkozásak a túlélésért küzdenek és már a nyugdíjunk sem biztos. Így élik meg sokan mindennapjaikat… köztük én is sokszor csodálkozok rá az eseményekre, csupán nekem van egy jó “fegyverem”, az ÉFT. Ha félelmet, szorongást vagy haragot érzek a politikai és gazdasági lépésekkel kapcsolatban, melyekkel nap mint nap bombáz bennünket a média, akkor leülök, és KOPOGTATOK!

A következő forgatókönyvet ezért készítettem, hogy másnak is segíthessek a belső béke, nyugalom és a bizalom visszaszerzésében.

Alapállítás/ráhangolódás

Mialatt a karate ütés ponton kopogtatsz bármely kezeddel, ismételd ezeket a mondatokat hangosan (de le is cserélheted a szavakat magadra vonatkoztatva).

“Bár a jelenlegi Magyarországi gazdasági helyzet és a munkavállalók jogainak megcsonkítása félelemmel és szorongással tölt el engem, mégis szeretem és elfogadom magam így is, és szeretem ezt az országot.”

“Bár egyre erősödik bennem a létbizonytalanság érzése a jelenlegi intézkedéseket látva, mégis úgy döntök, hogy nyitott vagyok a változásokra és megpróbálok a legtöbbet kihozni belőlük.”

“Bár már szinte szorongok attól, hogy mi vár rám ilyen gazdasági környezet és jogcsonkítások közepette, mégis úgy döntök, tudatosítom magamban, hogy megvan minden tudásom és képességem bármely helyzet kezelésére és megoldására az életemben, mert mindig kapok annyi erőt fentről, hogy szembenézzek a kihívásaimmal.”


SZÖ: Megcsonkítják a jogainkat.

SZSZ: Rossz a gazdasági helyzet.

SZA: Nagyon rossz a gazdasági helyzet.

O: Nem látok belőle kiutat.

Á: A politikusoknak nem fontos az emberek érdeke… csak a sajátjuk.

KCS: Nem törődnek velünk… néha szinte az ellenségink.

KA: Nem fontos számukra, hogy mi mit akarunk.

F: Nem fontos, hogy mi a MI véleményünk.

SZÖ: Egyre nehezebben jövök ki a pénzemből.

SZSZ: Nem érzem, hogy biztonságban vagyok.

SZA: Már a munkahelyemben sem bízhatok.

O: Csak egyre rosszabb a helyzet.

Á: Mi lesz így velünk?

KCS: Mit hoz így a jövő?

KA: Lesz egyáltalán miből megélni jövőre?

F: Nincs több bőr, amit lehúzhatnának rólunk!

MÉLY LÉLEGZET!

SZÖ: Mi lenne, ha számba venném a lehetőségeimet?

SZSZ: Mi lenne, ha nyitott lennék minden jó lehetőségre… arra is, amit most még nem is ismerek?

SZA: Mi lenne, ha elhinném, hogy jó dolgok is várhatnak rám a jövőben?

O: Mi lenne, ha esetleg tovább képezném magam?

Á: Mi lenne, ha kiaknáznám az eddig szunnyadó tudásom és képességeim?

KCS: Mi lenne, ha hinnék és bíznék magamban?

KA: Mi lenne, ha hinnék és bíznék a gondviselésben?

F: Mi lenne, ha hinnék és bíznék a jövőben?

SZÖ: Most úgy döntök, hogy hinni és bízni akarok magamban és a gondviselésben!

SZSZ: Úgy döntök, hogy bízom a magam és Magyarország jövőjében!

SZA: Úgy döntök, hogy hiszek a tudásom és a képességeim erejében!

O: Úgy döntök, hogy nyitott vagyok minden régi és új lehetőségre!

Á: Úgy döntök, hogy elhiszem és tudom, hogy elég vagyok… elég erős vagyok!

KCS: Tudom, hogy mindig volt, van és lesz elegendő számomra!

KA: Úgy döntök, hogy tudomásul veszem, hogy a bőség életem TERMÉSZETES része!

F: Úgy döntök, hogy bizalommal és szeretettel várom a jövőt!

MÉLY LÉLEGZET!

Most pedig jöjjön egy ho’opponopo kör kicsit másként.

SZÖ: Sajnálom, hogy eddig negatív voltam!

SZSZ: Bocsáss meg, Univerzum, hogy eddig bozalmatlan voltam veled szemben!

SZA: Köszönöm, hogy mégis az ÉN oldalamon állsz…!

O: … és megmutatod nekem a kínálkozó lehetőségeket!

Á: Szeretlek Téged, ÉLETEM!

KCS: Köszönöm, hogy vár rám jövő… és ezt a jövőt ÉN alakíthatom!

KA: Köszönöm, hogy most ennyire bizalomteljes lehetek és vagyok!

F: Hálás szívvel megköszönök minden áldást és irányítást, melyet nap mint nap kapok!

MÉLY LÉLEGZET!

A Faster EFT-ből szoktam a kopogtatás végén kölcsön venni egy mozzanatot, mely nagyon jó érzéssel tölt el. Az egyik csuklómat átfogom a másik kezzemmel és általában becsukott szemmel, átélve az érzést azt mondom: BÉKE!

Remélem hasznosnak találjátok ezt a forgatókönyvet a saját életetekben!

Jó kopogtatást!

Szeretettel,

Mónika